AKTUELNO

U Požarevcu danas se obeležava 18 godina od smrti nekadašnjeg predsednika SR Jugoslavije i Srbije Slobodana Miloševića (1941-2006), u dvorištu njegove porodične kuće u Nemanjinoj 41.

I ovog puta, kao i ranijih godina, prvi posetioci na grobu zatekli su venac od dvoje dece Miloševića – Marije, koja živi u Crnoj Gori i Marka, koji već godinama boravi u Rusiji.

Na zajedničkom grobu Slobodana Miloševića i njegove supruge Mire Marković položen je venac na kome piše: „Dragi tata, volimo te - Marija i Marko“.

Niko od prisutnih nije mogao da potvrdi ko je položio venac na grob njihovog oca i da li je neko od njegove dece posetio grob na kome su sahranjeni njihov otac Slobodan Milošević i majka Mira Marković.

Povodom godišnjice smrti Slobodana Miloševića, vence na njegov grob položili su, pored mnogobrojnih građana i predstavnici Pokreta socijalista na čelu sa Aleksandrom Vulinom, kao i brojni građani.

Podsećamo, Milošević je izručen Međunarodnom sudu za ratne zločine u Hagu, 28. juna 2001. godine, a u njegovom pritvoru umro je 11. marta 2006. godine.

Sahranjen je 18. marta 2006. godine, pod lipom u dvorištu porodične kuće, gde od pre pet godine počivaju ostaci i njegove supruge Mire Marković, koja je preminula u Moskvi, 14. aprila 2019. godine.

Video: Privatna arhiva