AKTUELNO

Moj cilj će biti da uspostavim neki dijalog, jer je ovo destruktivno i katastrofalno za našu zemlju. Uspešna i stabilna zemlja mora da ima ozbiljnu i odgovornu vlast, ali i ozbiljnu i odgovornu opoziciju -rekla je predsednica Vlade, Ana Brnabić!

Ana Brnabić se osvrnula na to kako, nažalost, zbog pojedinih članova opozicije, izgledaju sednice parlamenta.

Ne sećam se kada smo imali normalnu sednicu parlamenta tokom koje smo razgovarali i debatovali. U poslednje vreme samo se se sećam pištanja, vrištanja, performansa, a nikako onoga što narod očekuje od svojih predstavnika, a to je razgovor o zakonima i temama važnim za građane -rekla je Brnabić. Opozicija je uvek bila ovakva! U najbolje vreme, sa opozicijom je bila dobra debata, a sada imamo performans, za koji ne znam šta je cilj. Moj cilj će biti da uspostavim neki dijalog, jer je ovo destruktivno i katastrofalno za našu zemlju. Uspešna i stabilna zemlja mora da ima ozbiljnu i odgovornu vlast, ali i ozbiljnu i odgovornu opoziciju. Ako imate opoziciju kojoj je cilj samo da kreira haos, a ne da razgovara o rešenjima, onda će i Srbija napredovati kao i do sada, jer ima predsednika kakav je Aleksandar vučić, ali će neke stvari da se dešavaju kasnije nego što bi trebalo. Bez obzira na uvrede najgore vrste koje mi se upućuju, ja ću pokušati da smanjim tenziju i uspostavim neki dijalog -rekla je Brnabić.

Foto: TV Pink Printscreen

Brnabić se zapitala zbog čega su članovi opozicije demonstrativno napustili svečani čin zakletve koji se polaže narodu, da bi to uradili naknadno pred određenim medijima.

Oni su već tada gurali narativ da su izbori pokradeni. Mi se nalazimo u nekom permanentnom haosu od tih izbora, imali smo vladu, parlamentarnu većinu, kao i beogradsku skupštinu, vlast i većinu. Sve je krenulo od ovog dopisa opozicije za raspisivanje vandrednih parlamentarnih i beogradskih izbora. Taj čin da ne podnesete zakletvu pred svim, već pred određenim građanima je prilično skandalozan -rekla je Brnabić. Sada govore kako Aleksandar Vučić ponižava skupštinu, a oni su ga već ponizili na najgori način -rekla je Brnabić.

Foto: TV Pink Printscreen

Predsednica Vlade je otkrila da je ona bila za formiranje vlasti u Beogradu, ali da su na molbu predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, odlučili drugačije.

Zar ne bi članovi opozicije trebalo da budu presrećni što smo poslušali Aleksandra Vučića i raspisali nove izbore, za koje tvrde da su pobedili? Sada prete ukoliko se oni održe, ali i ukoliko se oni ne održe, mislim da je to krunski dokaz da je njihova želja samo haos i destabilizacija -zaključila je Brnabić.