AKTUELNO

Ustaški ekstremisti spremaju protest protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Vrginmostu tačno kad on dolazi u posetu Srbima i srpskoj deci u tom mestu.

Posle ovakve najave više je nego očigledno da ekstremisti u Hrvatskoj imaju ozbiljnu organizaciju iza sebe i da prate danima sve aktivnosti oko Vučićeve posete.

Na osnovu navoda iz teksta objavljenog na hrvatskom portalu Hop.com.hr, jasno je da oni znaju sve, od toga ko radi bezbednosne procene, ali i tačnu satnicu dolaska u Vrginmost, pa čak i to šta Vučić i država Srbija nose kao prigodne poklone lokalnim Srbima i njihovoj deci.

Da li će se u Vrginmostu ponoviti Srebrenica i pokušaj linča predsednika Srbije i da li je Vučić uopste svestan gde ide i kakvoj opasnosti se izlaže?

Povodom pretnji hrvatskih ekstremista predsedniku Srbije i najavljenih protesta u gradovima koje namerava da poseti, ministar policije Nebojša Stefanović kaže da je Vučićeva poseta Hrvatskoj veoma rizična.

- Stvara se užasna atmosfera, videli ste ko se sve u hrvatskoj javnosti oglašava o našem predsedniku, koji je kriv zato što je rekao jednu rečenicu – da ne bi savetovao da ratna odšteta bude tema, ne želeći da se o tome razgovara. Neće čovek da dozvoli da neko ponižava Srbiju. Zbog jedne rečenice proglašavaju ga četnikom, iako nikakav četnik nikada nije bio, proglašavaju ga nekakvim zločincem, čovek nije počinio nikakav zloćin. Nije on spaljivao nekome kuće. Pre svega su kuće njegove porodice spaljene do temelja, i to ne jednom – do poslednjeg čoveka - rekao je Stefanović.

Direktor Kancelarija za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, takođe ukazuje da to nije način kako se dočekuje zvaničnik jedne države.

- To nije način na koji se bilo ko dočekuje, a ni da objavljuje trasa njegove posete, da svi najveći ekstremisti znaju kuda se on kreće i gde će buti... Tamo se ohrabruju neke demonstracije koje najavljuju najestremniji krugovi – napomenuo je Đurić.

#Aleksandar Vučić

#Hrvatska

#Poseta

'