AKTUELNO

Juče je u Podgorici održana diskusija "Izazovi i prilike za mir u Ukrajini: Evro-atlantska perspektiva" na kojoj je jedan od govornika, Momčilo Radulović, rekao da ono što je Vladimir Putin u Rusiji, Aleksandar Vučić je na Balkanu, a jedina razlika je što predsednik Srbije nema nuklearnu bombu!

Dejan Miletić, analitičar, rekao je u Novom jutru kod Jovane Jeremić da su svi dobri rezultati Srbije, direktno povezani sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, pa je on najčešća meta napada sa više strana.

Ako je povezan sa DPS-om i Milom Đukanovićem sve je jasno, niko veće štete nije učinio od njega. To je jedan izdajnički koncept srpskog naroda koji i dan danas, sebe pokušava da aktuelizuje mržnjom, nasiljem i pretnjama na Cetinju. Ne može niko iz Crne Gore da uređuje srpsku državu, a što se tiče Crne Gore, sve je to dole naš narod osim Albanaca, koreni su nam isti. Udari na predsednika Vučića su sistematični i oni dolaze sa više strana, sa namerom da se zaustavi Srbija. Svi ovi rezultati koje navodimo su povezani direktno sa predsednikom Vučićem i njegovim posebnim angažmanom i liderstvom. Oni će sve učiniti da destabilizuju fokus predsednika Vučića ka razvoju Srbije. To boli Crnu Goru, jer šta je ona, ako nije deo Srbije, na koga da se osloni, na Nemačku, Ameriku? -zapitao se Miletić.

Foto: TV Pink Printscreen

Andrija Jorgić, Direktor časopisa "Borba", smatra da je ovo još jedan u nizu pokušaja stranih sila da se zaustaviu napredak naše države, ovaj put sa ljudima unutar Srbije koji će raditi prljav posao.

To nije ništa novo. Nekada smo u Crnoj Gori na Cetinju imali liberale koji su uvek bili anti-srpski nastrojeni. Naravno oko čega će da se okupe i koga će da napadaju nego simbol Srbije i napredka, predsednika Aleksandra Vučića. Pokušali su sa Zapada, nije im uspelo, pokušali su u našem neposrednom okruženju, a sada pokušavaju da unutar Srbije nađu neke nazovi Srbe da rade prljav posao -rekao je Jorgić.

Foto: TV Pink Printscreen

Ana Đorđević, borac za ljudska prava i Srbe na Kosovu, prokomentarisala je izjavu NATO generala Zdravka Ponoša u kojoj kaže da za tešku situaciju Srba na Kosovu i metohiji ne krivi Aljbina Kurtija koji je zabranio dinar, već predsednika Vučića jer ne šalje evre.

Što se tiče samog Ponoša, nisu nama toliko problem oni neprijatelji spolja, mi imamo problem sa tim infiltriranim agentima. Hvali se da je dobio orden u vreme Slobodana miloševića, a siguran sam da on sada gleda neke njegove izjave, ne bi mu ga dao -rekla je Đorđević.