AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas, povodom rođendana, čestitku predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga.

Tekst čestitke Si Đinpinga prenosimo u celosti:

„Poštovani gospodine predsedniče,

Povodom Vašeg rođendana, želim da Vam uputim iskrenu čestitku i lepe želje.

Vi ste političar koji ima stratešku viziju i koji se uvek brine o interesima naroda. Raduje me što se pod Vašim rukovodstvom Srbija zalaže za nezavisnost i čuva državni interes, a ekonomska i društvena izgradnja i poboljšanje životnog standarda građana beleže izvanredne rezultate. Kao stari prijatelj kineskog naroda, Vi se čvrsto zalažete za unapređenje kinesko-srpskih odnosa i saradnje u raznim oblastima, zbog čega Vam izražavam duboko uvažavanje.

Prošle godine, sastali smo se tokom Trećeg foruma za međunarodnu saradnju “Pojas i put”, razgovarali o našem prijateljstvu, planirali saradnju i postigli širok konsenzus, ukazujući na novi pravac razvoja bilateralnih odnosa. Pridajem veliki značaj razvoju odnosa Kine i Srbije. Spreman sam da sa Vama ulažem zajedničke napore kako bismo unapredili kinesko-srpsko sveobuhvatno strateško partnerstvo na još viši nivo i još više doprineli boljitku oba naroda. Očekujem da se sastanem sa Vama još jednom. Želim Vam puno zdravlja i uspeha“.