AKTUELNO

Veliki borac za zapadne vrednosti i demokratiju Evropske unije jutros je u autorskom članku medij branio Novicu Antića, predsednika Vojnog sindikata Srbije, koji je osumnjičen za proneveru velike sume novca.

Naime, Ratko Femić je u svom članku stao u odbranu uhapšenog Antića, koga je list "Politiko" u analizi okarakterisao kao ruskog špijuna, bliskog ruskim bezbednosnim službama.

- Još u oktobru 2023, srpski državljanin Novica Antić — aktivni „agens uticaja“ koji je svesno blisko sarađivao sa ruskom bezbednosnom agencijom, prema dokumentima — održao je sastanke sa evropskim zvaničnicima u Briselu, a posebno sa poslanicima Evropskog parlamenta. Među tim poslanicima EP bili su nemačka poslanica Zelenih Viola fon Kramon-Taubadel, poslanica italijanskih socijalista i demokrata Alesandra Moreti i Vladimir Bilčik, slovački član Grupe konzervativne Evropske narodne partije, navodi se u saopštenju za štampu i fotografiji koju je POLITIKO video. U obaveštajnom brifingu nema ničega što bi sugerisalo da su Moreti, Bilčik i Fon Kramon-Taubadel znali za Antićeve veze sa FSB-om kada su se sreli sa njim - navodi "Politiko" o Antiću.

Foto: Printscreen Politico