AKTUELNO

Završene su konsultacije o predlogu kandidata za predsednika nove vlade.

Rasim Ljajić, lider Socijaldemokratske partije Srbije, reako je za Pink da je učestvovao i ovoj kampanji i da se trudio maksimalno da on i njegova stranka doprinesu dobrom rezultatu koalicije.

- Juče sam bio na konsultaciji kod predsednika Vučića i manje-više otvorili smo čitav niz vrlo važnih pitanja. Ne samo za formiranje vlade, konstituisanje svih organa, počevši od Skupštine koje će vrlo brzo usledite. To je u ovom trenutku najvažnija stvar da bi predsednik Skupštine mogao da raspiše beogradske izbore - rekao je Ljajić.

On je naveo da je svakako druga važna stvar formiranje vlade i zaista za 10 dana će SNS kao stožer koalicije izaći sa imenom mandatara koji će ući u proces formiranja vlade.

- Očekuje se kontinuitet, ali i brojni izazovi koji su pred tom novom vladom - dodao je Ljajić.

- Odavno veće međunarodne turbulencije nisu bile. Imamo rat u Evropi, imamo rat na Bliskom istoku, imamo izbore u Evropi, Americi i Rusiji. U svakom slučaju turbulentna su vremena - kaže Lajić.

Ljajić je rekao da je koaliciona lista SNS-a, čiji je deo i SDPS, ostvarila na prošlim izborima jako dobre rezultate. Na beogradskim izborima nije ostvarena ubedljiva pobeda kao na parlamentarnim izborima ali je pobeda ostvarena sa 6 mandata više u odnosu na opozicionu listu.

- I sa te strane možemo da budemo zadovolljni i idemo sa optimizmom i na predstojeće beogradske i na predstojeće lokalne izbore u ostalim opštinama u Srbiji - naveo je Ljajić.