AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je na sutrašnje konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade predstavnike liste "Ivica Dačić- Premijer Srbije" i liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

Konsultacije sa predstavnicima liste "Ivica Dačić -Premijer Srbije" najavljene su iz pres službe predsednika Republike za 10 časova, a sa predstavnicima liste "Srbija ne sme da stane" u 12.30 časova.

Vučić je započeo konsultacije o mandataru za sastav nove vlade u ponedeljak, 26. februara, razgovorima sa predstavnicima liste "Politička borba Albanaca se nastavlja-Šaip Kamberi" i "Ruska stranka-Slobodan Nikolić".

Narednog dana obavio je razgovore s predstavnicima liste Saveza vojvođanskih Mađara, kao i s predstavnicima liste "Usame Zukorlić- Ujedinjeni za pravdu-Stranka pravde i pomirenja-Bošnjaci Sandžaka-Tomislav Žigmanov-Demokratski savez Hrvata u Vojvodini".

Vučić je 1. marta imao konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade s predstavnicima izborne liste Mi-glas iz naroda, prof.dr. Branimir Nestorović.

Predsednik predlaže Skupštini kandidata za predsednika vlade pošto sasluša mišljenje predstavnika izabranih izbornih lista i predlaže onog kandidata koji može da obezbedi većinu za izbor vlade.

Posle izbora 17. decembra, ukupno je 10 izbornih lista prešlo cenzus.

Autor: