AKTUELNO

Imperativ PUPS-a pred predstojeće lokalne izbore u Republici Srbiji je da u svakom većem selu ima svoj mesni odbor, izjavio je Stefan Krkobabić, potpredsednik PUPS-a – Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije i šef Poslaničke grupe „PUPS – Solidarnost i pravda“ i dodao:

- Predstojeći lokalni izbori biće od presudnog značaja za nastavak započete misije očuvanja i preporoda sela Srbije. Mesni odbor PUPS-a Bavanište samo je jedan u nizu uspešnih i akciono osposobljenih mesnih odbora PUPS-a, koji deluju u okviru 140 opštinskih i gradskih odbora širom Srbije.

Foto: V. Đurica

Jovica Stoilković, novoizabrani predsednik MO PUPS Bavanište i potpredsednik OO PUPS Kovin, izričit je:

Foto: V. Đurica

- Naš cilj je da podignemo kvalitet života u Bavaništu i da ga približimo gradskim uslovima, a sve to u skladu s politikom i delovanjem predsednika PUPS-a gospodina Milana Krkobabića, koji intenzivno godinama radi na preporodu sela Srbije. I kod nas u Bavaništu ima više praznih kuća koje mogu da nasele mladi ljudi.

Foto: V. Đurica

Stoilković ukazuje da Bavanište, u kome oko 6.000 ljudi najviše živi od poljoprivrede, ima gradski vodovod, a prioriteti su izgradnja kanalizacione mreže i rešavanje pitanja deponije smeća.

Foto: V. Đurica

Izbornoj sednici MO PUPS-a Bavanište prisustvovali su: predsednik OO PUPS-a Kovin Marijana Đoković, član Predsedništva Pokrajinskog odbora AP Vojvodine Marija Dukić Marinković, član Predsedništva PO APV Novica Dukadinovski, i član Izvršnog odbora PUPS-a zadužen za Banat i potpredsednik PO APV Vladimir Đurica.

Foto: V. Đurica