AKTUELNO

Kako je istakao, oni ne mogu naterati građane Beograda da zaborave na svu štetu koju su ostavili za sobom i dug od 1,2 milijarde evra.

Član Gradskog odbora Srpske napredne stranke Slavko Gak saopštio je da Dragan Đilas nije ni bio prisutan na sednici Skupštine grada kada je Fondacija za mlade talente grada Beograda osnovana na predlog odborničke grupe SNS i da to govori o tome koliko je Đilasu i njegovom pomoćniku Aleksandru Šapiću stalo do mladih talenata Beograda.

Gak je podsetio da je Fondacija do sada stipendirala preko 120 mladih talenata.

Osvrćući se na izjavu Đilasa da je moguće izgraditi školu za 100 dana, Gak je ukazao da je pre četiri meseca grad Beograd rekonstruisao školu u Begaljici i za samo 75 dana, napominjući da "svi dobro znaju da je rekonstrukcija zahtevnija od izgradnje".

Takođe, kako je dodao, od 2014. do 2017. godine sagrađeno je i kompletno sanirano devet škola, a u planu za naredni period je još 13 projekata potpune rekonstrukcije i obnove škola.

On je napomenuo da sve što su Đilas i Šapić gradili mora da se sanira i obnavlja i naveo kao primer osnovnu školu “Milena Pavlović Barili” u Višnjičkoj banji, koju je kako je naveo, "Đilas sagradio 2012. godine, a već se nalazi u katastrofalnom stanju".

Gak smatra da nikakva obećanja Đilasa, Šapića, Vuka Jeremića i Saše Jankovića, "koji su uništili sve što su dotakli", ne mogu naterati građane Beograda da zaborave na svu štetu koju su oni ostavili za sobom i dug od 1,2 milijarde evra.

- Pored toga što smo vratili 500 miliona baslosnovnog duga koji su nam ostavili, uspeli smo da realizujemo mnoge projekte obnova bolnica, škola, vrtića, ulagali smo u ljude i brisanje granica između centralnih i prigradskih opština, ulagali smo svuda podjednako, zato što volimo Beograd - zaključio je Gak.

Pročitajte još: NOVI RAT OPOZICIJE: Pajtić tuži Šutanovca jer ga optužuje da je 'devastirao DS'!

#Aleksandar Šapić

#Dragan Đilas

#SNS

#Saša Janković

#Vuk Jeremić

'