AKTUELNO

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost najoštrije osuđuje uvrede koje je Gordan Grlić-Radman, ministar spoljnih poslova Hrvatske, uputio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i svim građanima Srbije.

Mario Spasić, generalni sekretar Antikorupcijskog saveta, za medije je izjavio:

"Hrvatski ministar Grlić-Radman ne propušta priliku da se izlupeta i da svojim prošlošću silovanom jeziku uvredi i predsednika Vučića i Srbiju u celini. Neće ovaj neotesani nikogović vređati i da to prođe neosuđeno", naveo je Spasić i nastavio:

"Tobož ministar članice EU, Hrvat zadojen prošlošću, Hrvat čiji su preci noževima čistili Srbe sa prostora NDH, našao je da vređa predsednika Vučića, koji ni jednom rečju ne pominje ove nepomenike, niti ih vređa? Takav nesrećnik vređa Srbiju? Pa onda treba da zna da je Vučić najugledniji predsednik u svetu i da je uspeo baš ono što ovakvi zadojenici nikako nisu želeli: Srbija je jaka država, sa jakom vojskom i ekonomijom. I zato, Grliću jedan, stani mirno i pokloni se i Srbiji i Vučiću, jer si dno čije prezime dovoljno govori kakav karakter nosiš, a da ne uvredim žene koje su svetice" - zaključio je Spasić.

Autor: