AKTUELNO

Srbija je zemlja gde više od 90 odsto njenih stanovnika pripada tradicionalnim crkvama i verskim zajednicama. I Srpstvo, i pravoslavlje, ali i tradicije svih drugih naroda i konfesija u našoj zemlji, čine osnovne fundamente našeg društva. Zajedno, one čine jak bedem koji stoji naspram antivrednosti koje nam se lukavo i perfidno nameću, izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

- U sladu sa time, potpuno je prirodono da narod zastupaju njihovi predstavnici koji nisu pobornici globalističkih i antihrišćanskih ideja. Naprotiv, čini se normalnim da Srbijom rukovode ljudi koji će se prema državi ophoditi kao domaćini, koji će svojim delima i ličnim primerom biti prepreka svim antihrišćanskim i antidržavnim nasrtajima na na naše društvo – poručio je Đurđev.

Kako je rekao, nova vlada Srbije mora da uzme u obzir potrebe većinske Srbije, časne i poštene, slobodarski nastrojene.

- Srpska liga će podržati sve one snage koje će se boriti i izboriti za naše pravo da nastavimo da živimo kao Srbi, sve one snage koje neće dozvoliti da nam menjaju naš način života nametanjem antipodrodičnih i antinarodnih vrednosti. One koji poznaju srpsku istoriju, one koji znaju gde su granice naše otadžbine i koji znaju ko su nam saveznici – izjavio je Đurđev.

- Našoj Srbiji je potrebna srpska vlast, ukoliko Srbija ne bude imala srpsku vlast mogla bi se uskoro naći pred nekakvim referendumom, poput onog o LGBT obrazovanju organizovanim u Mađarskoj 2022, s tim da bi nama, većinskoj Srbiji, možda bilo uskraćeno pravo da iskažemo stav putem referenduma, gde bi konsolidacija antiduhovnih i antihrišćanskih vrednosti bila deo agende kakve briselske diktature. Bez takve vlasti rizikujemo da izgubimo teritoriju, saveznike i način života – zaključio je Đurđev.