AKTUELNO

Trenutno postoji samo jedan politički interes našeg naroda i naše nacije, a to je odbrana države Srbije, odbrana prava srpskog naroda u državama regiona, ali i šire, ma gde oni bili, relap je poslanik i predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

- To je uslov svih uslova bez kojeg ne možemo govoriti o daljem ekonomskom rastu, nacionalnom boljitku, državnoj i društvenoj stabilnosti – istakao je Đurđev i dodao:

- Situacija u kojoj se nalazimo i okolnosti koje nas okružuju od nas zahtevaju jedinstvo i sabornost, u ovim danima moramo da smognemo snage da okupimo sve rodoljubive i patriotske snage u cilju očuvanja naše Srbije. Mi imamo situaciju gde se Edi Rama otvoreno nudi Aljbinu Kurtiju za vojnog saveznika u eventualnom oružanom sukobu, pojedini centri moći sa Zapada nam prete ponovnim uvođenjem sankcija, da stvar bude gora, postoje neki naši sunarodnici kojima sve ovo odgovara, predstavnici pete i šeste kolonoe koji bi se za malo ćara svrstali na stranu neprijatelja Srbije. Moramo da budemo proaktivni, Srbi ne smeju više ni jedan istorijski trenutak da dočekaju nespremni, nemamo taj luksuz da ponavljamo greške iz pređašnjih vremena. Zato inicijativa za formiranje Pokreta za narod i državu je ono što vraća nadu i uliva poverenje – izjavio je Đurđev.

Predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev je pozdravio inicijativu za formiranje Pokreta za narod i državu.

- Nama je potreban najširi mogući politički front koji će u svom fokusu imati odbranu naših nacionalnih i državnih interesa. Čvrstog sam mišljenja da će se oko ovog Pokreta okupiti svi oni koji državu Srbiju smatraju nezavisnom i slobodnom. Mislim da je krajnje vreme za uspostavljanje konsenzusa oko naše zemlje, da nam boljitak Srbije, odbrana državnih i nacionalnih interesa bude najmanji zajednički imenitelj koji će nas ujediniti i oko koga ćemo se složiti. Baš zbog toga neophodno je uključivanje što većeg broja stranaka, organizacija i pojedinaca, svih onih kojima je Srbija na prvom mestu – poručio je Đurđev.