AKTUELNO

Đilasovci žele da spreče da se ne napravi većina u Skupštini, kako bi mogli i dalje da izazivaju haos, rekao je za Novo jutro TV PINK analitičar Stevica Deđanski.

Komentarišući današnju konstitutivnu sednicu Skupštine Grada Beograda, kao i nove pretnje Đilasovaca da će onemogućiti održavanje sednice, Deđanski je rekao da bi neki hteli vlast bez izbora, ali da to ne može da bude.

- Ako imaju većinu neka naprave većinu, ali ako nemaju, onda ne mogu ništa da urade. Po mom mišljenju oni su dobili i više glasova nego što zaista zaslužuju i mislim da im se to više nikada neće ponoviti, jer su građani videli kakvi su zaista - rekao je Deđanski.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, nije mu jasno šta pokušavaju, smatra da jedino što mogu da naprave je malo haosa, kako bi skrenuli pažnju na sebe.

- Žele da nekako spreče da se ne napravi većina, kako bi mogli i dalje da idu u haos - rekao je Deđanski i dodaje da oni znaju da, ako bi išli na izbore da bi imali manje glasova nego što su već dobili.

Ističe da oni imaju 4 godine da se ponovo objedine i skupe i nešto naprave.

Foto: TV Pink Printscreen

Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost, kaže da je to čista anarhičnost u političkom delovanju, gde nema ciljeva i ideja, već najavljuju pred sednicu kako će da ruše institucije i sabotiraju održavanje.

- Ne mogu da formiraju vlast jer jedan dan pričaju jednu priču, dok drugi dan sasvim drugu - rekao je Todorov.

Kako kaže, izvesno je da postoji većina, a Beogradu postoji puno velikih i važnih stvari. Dodaje da su neki ljudi dobili zeleno svetlo da krenu u nekakvu kampanju, i da pokušaju da opstruišu sednicu.

Autor: