AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da koalcija okupljena oko SNS ima većinu za formiranje gradske vlasti u Beogradu.

Vučić je rekao da je rok za formiranje do 2. ili 3. marta i dodao da ni nije siguran da li će Aleksandar Šapić i lideri koalicije govoriti sutra i kako će se dogovoriti sa odbornicima.

- Miloš, Ana, Šapić i ja o tome razgovaramo, ali nisam imao vremena da se time bavim. Želeo sam da razgovaram sa Nestorovićem, oni nisu hteli, po meni, ne ponašaju se dovoljno odgovorno. Oni se ponašaju kako misle da je dobro za njihovu stranku ili opciju, šta god da je. To vam je lična partijska kalkulacija. Što ćemo da imamo još dva, tri meseca kampanje, pa još toliko do konstituisanja. A šta ako opet ne budemo mogli da konstituišemo? - rekao je Vučić i dodao:

To što oni pričaju nema nikakvog smisla. Oni računaju da će bolje da prođu, ali ne razumem zašto bi posle ovakvih izjava neko glasao za njih. Čak i da prođu bolje, kakve to veze ima s građanima. Imamo trku s vremenom za EXPO, što je važno za građane.

Vučić je rekao da SNS u ovom trenutku imamo većinu za Beograd.

- Sećate se 2008, potpisao sam, kao kandidat SNS za gradonačelnika, sporazum sa SPS. Kad su završeni izbori, Đilas nije imao većinu za gradonačelnika, već mi. Jedina legitimna većina je bila SNS - SPS. Oni su napravili legalnu većinu, ali je ukrao volju građana, jer je bilo potpuno jasno da je legitimna volja građana Beograda bila na potpuno drugoj strani. Oni su to preoteli. Ja sam se pojavio na sednici Skupštine grada i čestitao lopovima koji su ukrali volju građana jer je legalno. Ne legitimno, ali legalna. Mi sad imamo većinu koja je legalna, delimično i legitimna, ali to nije apsolutni legitimitet. Molio sam Aleksandra, Anu i Miloša jer ne želim da budemo lopovi kao oni što su ukrali 2008. i kao što su pokušali 2012 - rekao je Vučić i dodao:

Suština je u tome da je bolje da nemamo vlast, nego da bude ukradna, makar i da bude sumnje. Sačekaćemo do 2,3. marta, ako nemamo legitimnu većinu, idemo na izbore.