AKTUELNO

Moglo se očekivati svašta ne bi li se poljuljao njegov rejting u javnosti i dovelo u znak pitanja cela specijalna operacija na teritoriji Ukraine, a koja ima za cilj denacifikaciju i demilitarizaciju nacističkog režima koji vlada -rekao je Aleksandar Đurđev u Novom jutru sa Jovanom Jeremić!

Informacija da je Aleksej Navaljni preminuo odjeknula je poput eksplozije. On je preminuo u zatvoru, a nakon što je izgubio svest tokom šetnje, podvrgnut je svim neophodnim merama reanimacije koje nisu dale pozitivne rezultate.

Nakon njegove smri postavila su se brojna pitanja, a najčešće od njih tiče se tajni koje je, ovaj ruski opozicionar, potencijalno čuvao.

Aleksandar Đurđev, predsednik stranke Srpska liga, smatra da su strane sile upravo one koje stoje iza svega, sa ciljem degradacije predsednika Rusije, Vladimira Putina.

Foto: TV Pink Printscreen

Svakako je, u vremenu u kome živimo, Vladimir Putin, predsednik Rusije, najznačajnija politička ličnost na zemaljskoj kugli. Nakon intervjua koji je dao američkom novinaru, a koji je, prema procenama, pogledalo preko milijardu ljudi, njegova popularnost je naglo skočila. Upravo zbog toga je bilo neophodno da sile sa druge strane, probaju da vrate u ravnotežu rejting Vladimira Putina. Moglo se očekivati svašta ne bi li se poljuljao njegov rejting u javnosti i dovelo u znak pitanja cela specijalna operacija na teritoriji Ukraine, a koja ima za cilj denacifikaciju i demilitarizaciju nacističkog režima koji vlada. Mislim da je to svakako tragičan događaj, a istraga će pokazati šta je stvarni uzrok svega toga. On je beznačajna politička ličnost, ne samo kada je Rusija u pitanju, on je u izboru za gradonačelnika Moskve bio drugi po rejtingu. Nakon toga je više puta osuđivan, pa je jedno vreme boravi na zapadu, dok ga Nemačka, pod veoma čudnim okolnostima, nije praktično izbacila i vratila u Rusiju. Svakako mislim da je jedan od uzroka tih tragičnih događaja, nagli skok popularnosti, predsednika Vladimira Putina -rekao je Đurđev.

Đurđev navodi da će istraga svakako pokazati šta je uzrok smri i, ako je zaista reč o ubistvu, ko je to naručio.

Foto: TV Pink Printscreen

Adam Šukalo, pravnik i narodni poslanik, se osvrnuo i na pokušaj nekih opozicionarskih medija, da republiku Srbiju i njenog predsednika, Aleksandra Vučića, uvuku u celu priču.

Ono što je najvažnije i što smo mogli juče da čujemo iz nekih anti-srpskih medija, je da se pokušava i Republika Srbija "gurnuti" u neku vrstu priče. Izuzetno je važno što je predsednik Srbije već, svojim stavom, pokazao da je Srbija jedina država u Evropi koja se nije pridružila sankcijama prema Rusiji. Očigledno je da će ov sada biti jedan model pritiska na Srbiju, u kontekstu svega da se Srbija uskladi sa spoljnom i bezbedonosnom politikom Evropske unije -naveo je Šukalo.