AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je, povodom Dana državnosti Republike Srbije, čestitku od predsednice Republike Slovačke Zuzane Čaputove, koja je izrazila uverenje da će „tradicionalno prijateljski odnosi Slovačke i Srbije nastaviti da se razvijaju na dobrobit građana“.

„Pored aktivne političke i sve intenzivnije ekonomske saradnje, njihovu osnovu čine i jake kulturne i međuljudske veze, koje uglavnom predstavlja naša brojna slovačka nacionalna manjina, koja sa ponosom čuva svoje kulturno bogatstvo“, naglasila je predsednica Čaputova i dodala da „Slovačka nastavlja da podržava Srbiju u njenim integracionim naporima da se pridruži Evropskoj uniji“, te poželela predsedniku i svim građanima Srbije „dobro zdravlje, mir, stabilnost, prosperitet i uspešan demokratski razvoj“.

Čestitku povodom Dana državnosti uputio je i predsednik Republike Kazahstan Kasim Žomart Tokajev, koji je poželeo da „položaj Srbije i dalje jača u međunarodnoj areni, na dobrobit naroda Srbije“.

Predsednik Tokajev je istakao da je saradnja između Kazahstana i Srbije zasnovana na tradicionalnom prijateljstvu i uzajamnoj podršci, te je izrazio nadu u skori susret sa predsednikom Vučićem, kako bi zajedno podigli saradnju na još viši nivo i „razmotrili pravce njenog daljeg svestranog razvoja“.

„Koristim ovu divnu priliku da Vama, gospodine predsedniče, poželim uspeh u realizaciji svih poduhvata u vršenju Vaše veoma odgovorne funkcije, a prijateljskom narodu Srbije svako dobro i prosperitet“, navodi se u čestitki predsednika Kazahstana Kasima Žomarta Tokajeva.

Autor: