AKTUELNO

Neko bi povodom ovog čina morao da se oglasi i ogradi, za ovo će morati neko da se izvini, rekao je za PINK Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost.

Komentarišući događaj u Kaštelima, nedaleko od Splita, gde je na festivalu spaljena lutka predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ali i predsednika Rusije Vladimira Putina, Barac je rekao da je to kršenje svih mogućih pravila ponašanja i da mora da upali lampice kod nekih ljudi, od kojih se očekuje da izađu i da se ograde od ovoga.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ovo šalje opasnu poruku, kada spaljujete lutke, vi šaljete poruku ozbiljnog usijanja, koje samo čeka kada će ponovo da izbije na površinu - rekao je Barac.

Andrija Jorgić, direktor Borbe, rekao je da je reakcija hrvatske javnosti i medija sramna, dodaje da su se poneli kao da je normalno da spale nekoga.

Foto: TV Pink Printscreen

- Oni baštine nešto i žive u EU, a EU upravo počiva na ljudskim pravima i nacionalnim manjinama. Oni nisu zapalili lutku samo sa likom Vučića, ovaj čin označava i paljenje Srbije i srpskog naroda - rekao je Jorgić.

Jorgić je rekao da čelnici moraju da se oglase povodom ovoga i da se izvine.

Barac je istakao da bi baš u ovom trenutku kada se u svetu dešava ovoliko tenzija, morao neko da se oglasi, jer se, kako dodaje, ovim činom prizivaju užasi.

- Mi smo verovali da je EU nastala da bi sprečila užase - rekao je Mrkić.

Foto: TV Pink Printscreen

Jorgić je rekao da Srbiju očekuju veliki izazovi, dodaje da smo u ovu 2024. ušli sa puno njih, možda, kako kaže, u nikada složenije i teže vreme.

- Treba da se ujedinjimo i vidimo gde možemo da se približimo i da se napravi jedan pravi narodni pokret koji će sve ove izazove lakše da podnese - rekao je Jorgić.

Kako kaže, vreme radi za nas, samo treba da budemo strpljivi.

Autor: