AKTUELNO

Ponašanje učesnika maskenbala u Kaštelima u Splitsko-dalmatinskoj županiji u Hrvatskoj koji su posle defilea spalili lutku sa likom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, izazvalo je ogorčenje kod građana Srbije.

Reagovao je i Goran Karadžić, član SNS i direktor JP Stara planina naglasivši da "ovakvo ponašanje nije nikakva novost, a gledano moralno i ljudski vodi ka svemu onom sto našu decu naravno da ne učimo".

- Od vas "komšije - gde čuli i ne čuli" ništa drugo i nismo očekivali! Ovo je klasično fašističko-ustaško delovanje, a drago nam je što se baš ovako javno otkriva, jer dosta je više Srbima i svoj pravoslavnoj braći žmurenja na ovakve vaše "komšijske" manifestacije i delovanja. Ovo celom normalnom svetu govori da ste spremni na izazivanje sukoba, dok smo svi mi na čelu sa našim predsednikom Aleksandrom Vučićem samo i samo vodili mirnodopsku, ali i nastavljamo da vodimo slobodarsku politiku - rekao je Karadžić i dodao:

Foto: TV Pink Printscreen

- Nikoga, ali baš nikoga nismo i nećemo dirati, ali naša spremnost da branimo svoju majku državu Srbiju i naš srpski narod ma gde živeo nije upitna! Više puta ste mogli da čujete ili da pročitate da ako, ne daj Bože, dođe do takvih napada da će, citiram predsednika - Srbija pobediti!

Nego ovo je meni lično mnogo bitnije, naveo je Karadžić, i osvrnuo se na pojedince iz Srbije koji su skloni likovanju svega što je usmereno protiv Srbije ili predsednika Vučića.

- Da li ste vi, naši kvislinzi, spremni da ovo i ovakva dela opravdavate?! I da li ćete brže - bolje opet na letovanja, da se "brčkate, pržite i dodvoravate" ovim našim "dobrim i poštenim komšijama"? Ovo je velika sramota i užasna slika za celi hrvatski narod i stvarne dobre naše komšije iz Hrvatske, a siguran sam da ih ima u većem broju od ovakvih! - istakao je Karadžić.

Autor: D. S.