AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas čestitku predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga povodom Dana državnosti.

- Poštovani gospodine predsedniče, povodom Dana državnosti Republike Srbije, želim u ime Vlade i naroda Kine, da Vama i prijateljskom srpskom narodu uputim srdačne čestitke i lepe želje- piše u čestitki Si Đipinga i dodaje se:

- Pod Vašim rukovodstvom, ekonomski razvoj i društvena izgradnja u Srbiji beleže izvanredne reztultate, a životni standard građana se neprekidno poboljšava. Srbija se zalaže za nezavisnost, a njen međunarodni položaj i uticaj se stalno unapređuju. Kao dobar prijatelj Srbije, Kina se raduje ovakvim uspesima- napisao je Si Điping i dodao:

- Pod našim zajedničkim vođstvom, poslednjih godina kinesko-srpski odnosi doživeli su iskorak napred. Naše dve zemlje imaju čvrsto političko međusobno poverenje i uzajamno se podržavaju u vitalnim interesima, a dubina i širina praktične saradnje se kontinuirano povećavaju, kvalitet i efikasnost se stalno unapređuju, dajući pozitivan doprinos razvoju obe strane, kvalitetnoj zajedničkoj izgradnji „Pojasa i puta“ i izgradnji zajednice sa zajedničkom budućnošću za čovečanstvo- napisao je Si Điping i dodao:

- Pridajem veliki značaj razvoju odnosa Kine i Srbije. Spreman sam da sa Vama ulažem zajedničke napore kako bismo intenzivirali razmene naše dve zemlje na svim nivoima, produbljivali sveobuhvatnu saradnju i unapredili kinesko-srpsko sveobuhvatno strateško partnerstvo na još viši nivo. Vašoj zemlji želim prosperitet, a narodu sreću i blagostanje, navodi se u čestitki predsednika Si Đinpinga.