AKTUELNO

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas na otvaranju Srpsko-grčkog poslovnog foruma, kojem prisustvuje i predsednik Vlade Grčke Kirijakos Micotakis, da su grčke kompanije dobrodošle u Srbiji, i pozvao grčke finansijske institucije, a posebno banke, da ponovo pokažu interes za srpsko tržište!

Vučić je, u Palati Srbija, naglasio da Srbiju sa Grčkom povezuju emocije i istinsko prijhateljstvo i da Srbi vole Grčku. Rekao je i da treba imati racionalnan pristup u našim odnosima u budućnosti i izrazio uverenje da zajednički može da se uradi mnogo toga.

-Želim da kažem svim predstavnicima grčkih kompanija – dobrodošli ste u Srbiju, jer sve što smo predvideli da radimo u okviru EXPO 2027, neće se završiti 2027. godine. Nama je važno da što više ulažemo u rast i da izgradimo sve što treba, a za to nam je potrebna i vaša pomoć.

-Mi ćemo da garantujemo punu pravnu, političku i svaku drugu sigurnost, a finansijski podaci i stanje javnih finansija u Srbiji dovoljno snažno govore o našem trajnom opredeljenju da očuvamo stabilnu ekonomiju.

-Srećan sam što ste danas ovde i očekujem da u budućnosti konkretizujemo brojne vidove saradnje, kako u trgovini, transportu i logistici, tako i u energetici, putnoj, železničkoj i svakoj drugoj infrastrukturi i turizmu.

-Želim da naše prijateljstvo učvrstimo i tako što će naše kompanije da zarađuju i naše dve države brže da napreduju, a Vama, dragi prijatelju hvala na ovoj poseti.

-Živelo prijateljstvo između naših naroda!

Autor: Pink.rs