AKTUELNO

Ministar Đorđe Milićević oštro je osudio najnovije poteze dela opozicije, ocenjujući da „rade sve protiv svoje zemlje i naroda, nadajući se da će tako na krilima podrške zapadnih centara moći doći na vlast u Srbiji“.

- Ne mire se sa uspehom promišljene politike predsednika Srbije sadržane u istorijskom govoru na sednici SB UN , već još snažnije pod sloganom „Nasiljem protiv Srbije“ i motom „Što gore po Srbiju to bolje po nas“, nastavljaju da podanički i posilnički pred strancima govore najgore o svojoj državi i narodu, samo da bi ostvarili jedini cilj koji imaju a to je -vlast, funkcije i fotelje bez izbora – istakao je ministar Milićević i podsetio da su srpski opozicionari u Strazburu tražili sankcije za Srbiju i imali identične nastupe kao Aljbin Kurti u UN.

-Kako u Strazburu, dok su se provodili sa svojom prijateljicom Violom fon Kramon, nijednog trenutka ne pomenuše nepodnošljivo težak položaj Srba na Kosovu i Metohiji? Više su izgleda zabrinuti za Aljbina Kurtija i navodni atentat u Makedoniji nego za svoj narod na Kosmetu. Da, od svakog Srbina s Kosova draži im je taj albanski ekstremista koji svakim svojim potezom sprovodi teror sa krajnjim ciljem etničkog čišćenja Srba sa Kosova i Metohije! Ni reč oni nisu pomenuli o teroru nad našpim narodom, jer ih to i ne zanima. Zanima ih samo kako što jače napasti Vučića i oteti vlast. Ali, džaba im ta podanička politika. Vlast u Srbiji se osvaja na izborima, a za to je potrebna podrška građana Srbije, a ne Kurtija i njegovih lobista na Zapadu – istakao je Đorđe Milićević.

Minsitar je podsetio i na tekst objavljen nedavno na portalu Slobodna Bosna pod naslovom „Spašavanje Zapadnog Balkana od Srbije“ u kome se navodi da je „rezolucija o Srbiji Evropskog parlamenta pokazala da je završena politika ustupaka Zapada Srbiji (na račun BiH, Crne Gore i Kosova) zbog Vučićevih (lažnih) obećanja da će se distancirati od Rusije“.

-U tekstu se Vučić kritikuje zbog toga što ne priznaje nezavisnost lažne države Kosovo, ne uvodi sankcije Rusiji, ne gasi ruske medije u Srbiji, pomaže Srbima u Crnoj Gori, kao i zbog toga što nije postavio granicu za Srbe na Drini. Iz svega navedenog jasno je da je cilj rezolucije u EP, za koju su se tako snažno borili Dragan Đilas, Marinika Tepić, Radomir Lazović, Miroslav Aleksić, Zdravko Ponoš i drugi iz redova opozicije, zapravo da se „Zapadni Balkan spasi od Srbije“ – zaključio je ministar Milićević u izjavi za medije.

Autor: