AKTUELNO

Premijer lažne države Kosovo Aljbin Kurti hitno je jutros otputovao u jednodnevnu posetu Velikoj Britaniji, na dan kada je srpski narod masovno ustao protiv njegovog terora koji je kulminirao odlukom o ukidanju dinara na teritoriji Kosova i Metohije.

Kako prenose "Novosti" iz diplomatskih krugova, očekuje se da se Kurti sastane sa svojim ostrvskim savetnicima koji ga godinama iz senke podržavaju u potezima čiji je krajnji cilj etničko čišćenja Srba sa prostora KiM i zaokruživanje suvereniteta takozvanog Kosova na celoj teritoriji naše južne pokrajine.

Nije tajna da Kurti u Britaniji ima dobro razvijenu mrežu saradnika i mentora, inače osvedočenih albanskih lobista, koji godinama predano rade na projektu kosovske nezavisnosti.

Među njima su i profesor Mark Veler, ekspert za Balkan koji je bio i pravni savetnik britanske vlade na konferenciji u Rambujeu 1999, pa i tad otvoreno na strani Prištine, te Elizabet Goving, koja je decenijama infiltrirana u prištinske institucije, kao i Ališa Kerns, čuvena po optuživanju Beograda i SPC za širenje kriminala na KiM.

Pomoć, kako tvrde upućeni, imaju i kroz delovanje službi, pre svih britanske MI-6.

- Kurti ima savetnika iz Velike Britanije, Nemca poreklom, o kome će tek biti reči narednih dana - kazao je nedavno predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoreći o Veleru i potezima koje Kurti već duže vreme povlači.

Autor: