AKTUELNO

Velika prašina se digla u čitavom svetu oko inetrvjua koji je objavio Taker Karlson sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom koji je do sada videlo oko 200 miliona ljudi. Takeru se zbog ovog interjua pretilo i sankcijama od strane Evropske unije.

Darko Obradović, iz centra za stratešku analizu, smatra da se Taker Karloson, tokom intervju, više postavio kao influenser, nego ozbiljan novinar.

Karlson je izvršio karijerno "samoubistvo" kao alternativnog novinara. Imajte na umu da je Taker multimilioner. Ovaj intervju je više izgledao kao da je influenser na društvenim mrežama koji je ustupio svoju popularnost na mreži "X". On i Tramp se poprilično razilaze posle ovog intervjua, mogao je da bude intervju koji je mogao da ima ogromnu analitičku težinu, nažalost to se nije desilo. Siguran sam da neće imati posledice zbog ovoga, ali je sebe diskvalifikovao od tog dela podrške koju je imao - rekao je Obradović.

Foto: TV Pink Printscreen

Prof. dr Boris Bratina sa univerziteta u Kosovskoj Mitrovici siguran je da je ovaj intervju dosta pomogao ruskom predsedniku.

Ja bih gledao ovo sa Putinove strane. Oni su u potpunoj medijskoj blokadi dobili preko 200 miliona pregleda, a Marija Zaharova je sračunala da je intervju videlo blizu milijarda ljudi. Ja ne mislim da je on karijerno "pukao". Imate mnoge ljude u svetu koji zaista ne zna zašto se sukob između Rusije i Ukrajine dogodio - rekao je Bratina.

Foto: TV Pink Printscreen

Zoran Vitorović, novinar, otkrio je šta švajcarski mediji pišu o ovom potezu Karlsona.

Oni najviše govore o tome da je Putin, u razgovoru od dva sata, dao Karlsonu jednu lekciju iz istorije, ali da to nije ništa što već nismo videli. Dodaju i da se Karlson ponašao prilično neinformisano. Oni podvalče i da je putem ovog intervjua, ruska strana pokušala da iskoristi sve propagadne svrhe, kako bi uputila poruku američkoj javnosti i uticala na njihove izbore. Meni nije jasno i deluje mi pomalo licemerno, da su ga toliko najavljivali, a protiv toga su. Nemački mediji prenose da je više od pola građana protiv bilo kakvog daljeg vojnog podržavanja Ukrajine - rekao je Vitorović.

Foto: TV Pink Printscreen

Autor: Pink.rs