AKTUELNO

Premijer Grčke Kirjakos Micotakis doputovao je večeras u Beograd, gde ga je na Aerodromu ''Nikola Tesla'' dočekao ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

- Sa velikim zadovoljstvom dočekao sam predsednika Vlade Grčke Kirjakosa Micotakisa, koji će boraviti u radnoj poseti Beogradu. Uveren sam da će ova poseta doprineti daljem jačanju naših tradicionalno prijateljskih bilateralnih odnosa i dati dodatni impuls razvoju saradnje u oblastima od zajedničkog interesa. Dobro nam došli! - napisao je Ivica Dačić na instagramu.

Premijer Grčke dolazi u radnu posetu Srbiji tokom koje će razgovarati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, predvoditi razgovore svoje delegacije i obratititi se zajedno sa Vučićem na srpsko-grčkom poslovnom forumu.

Kako je saopštila kancelarija za medije predsednika Srbije, Vučić će u Palati Srbija prvo imati razgovor sa Micotakisom, a zatim će usledidi plenarni razgovori delegacija Srbije i Grčke predvođeni Vučićem i Micotakisom, nakon čega će se dvojica zvaničnika obratiti medijima.

Kasnije će se predsednik Srbije i premijer Grčke obratiti na srpsko-grčkom poslovnom forumu gde će takođe govoriti zamenik ministra spoljnih poslova Grčke Konstantinos Fragojanis i ministar finansija Srbije Siniša Mali.

Vučić je početkom meseca najavio da će u Beograd uskoro doći delegacije grčkih investitora s premijerom Kirijakosom Micotakisom. Kako je Vučić, rekao oni nameravaju da učestvuju u izgradnji objekata za "Ekspo 2027".

Vučić je početkom januara telefonom razgovarao sa Micotakisom kada su se dvojica zvaničnika dogovorila o skorom sastanku u Beogradu kako bi detaljinije razgovarali o bilateralnim odnosima, regionalnoj situaciji i globalnim pitanjima, javila je tada pres služba predsednika.