AKTUELNO

Ministar finansija Siniša Mali odgovorio je Zdravku Ponošu, koji je rekao kako će "Rezolucija Evropskog parlamenta prilično urušiti kreditni rejting Srbije i učiniti je nepodesnom za strane investicije".

"Dakle, nekadašnji kandidat za predsednika Republike Srbije u potpunosti priznaje da je opozicija podržavajući ovu rezoluciju pokušala da sruši kreditni rejting ove zemlje. Fascinantno je koliko daleko idu u tome da unište Srbiju i otvoreno se raduju tome da kreditni rejting može da bude urušen", navodi ministar Mali i dodaje:

"Kreditni rejting je krvna slika svake zemlje, nešto što investitori prvo gledaju, i dugo nam je trebalo da posle bankrota koju su nam oni ostavili, uspemo da ga podignemo na nivo na kom je danas. Sada smo na korak od investicionog rejtinga, i pripadnici opozicije to vrlo dobro znaju, ali očigledno teško prihvataju".

Ministar Mali kaže da može da poruči samo jedno:

"Naše javne finansije su stabilne, nastavljamo da rastemo, imamo rekordnu zaposlenost, a sa programom “Skok u budućnost - Srbija 2027”, pogotovo zahvaljujući tome što ćemo biti domaćini specijalizovane izložbe Expo 2027, za našu zemlju više neće biti granica. Očekujemo da će prosečna plata u Srbiji tada iznositi 1.400 evra, a penzija i minimalna zarada 650 evra. Idemo dalje"!