AKTUELNO

Lažni ekolozi zaustavili su razvoj Srbije, dok za to vreme u EU najavljuju da će Francuska dobiti litijumski El Dorado!

Naime, izuzetno ležište litijuma miruje u dubinama Centralnog masiva i samo čeka da bude razvijeno, ukoliko uslovi rada poštuju ekološka pravila. Ovo nalazište od 118 miliona tona moglo bi da bude novi El Dorado litijuma za Francusku (a takođe i za Evropu), ove rude su neophodne za baterije električnih motora, dok je električna energija u srcu razvojne strategije automobila.

U Alijeu, grupa Emeris se nada da će brzo moći da pređe na operativnu fazu, a to čini i država, koja računa na više od hiljadu poslova na duži rok, direktnih ili indirektnih. I mogao bi biti velika prednost za reindustrijalizaciju zemlje.

Ovaj projekat će biti predmet javne rasprave sledećeg juna. Rukovodstvo Emerisa potvrđuje da neće biti bušenja ispod šume i da će se ruda transportovati cevovodom i železnicom.

I dok je Srbija svoju šansu propustila zahvaljujući lažnim eklozima Aleksandru Jovanoviću Ćuti i Savu Manojloviću i njihovim sledbenicima, Francuzi usklikuju da će kopati tone litijuma u srcu Francuske.

Rudnici litijuma niču širom planete, a Srbija zahvaljujući "pametnim" pojedinicima propustila je istorijsku šansu za iskopavanje ovog metala koji predstavlja budućnost u industirjskoj proizvodnji.

I dok svet se bogati, zapad naše zemlje ostaje neiskorišćen, a ova kobna greška utiče i na dobrobit cele Srbije i njenih građana.

Naime, setimo će svih protesta, blokada, nasilja i pritisaka u našoj zemlji od strane lažnih ekologa Aleksandra Jovanovića Ćute, Sava Manojlovića i njihovih sledbenika. Setimo se pretnji i blokiranja autoputeva, plasiranja laži, a sve na štetu Srbije.

Sada Srbija plaća jer je popustila pod pritiskom onih kojima interes Srbije nije na prvom mestu.

Autor: