AKTUELNO

Funcioner SPS-a Aleksandar Antić rekao je da je predsednik Aleksandar Vučić u Savetu bezbednosti UN pokazao na delu kako se odgovorno, činjenicama i patriotizmom brani naš najvažniji nacionalni i državni interes.

- Cela svetska zajednica, a naročito one države koje zagovaraju nezavisnost Kosova i Metohije dobile su od predsednika Vučića neoborive argumente da su prava Srba na Kosovu i Metohiji do te mere ugrožena da je njihov život postao nepodnošljiv i ugrožen je njihov fizički opstanak - kazao je Antić i dodao:

- Savet bezbednosti UN je pravo mesto da se ove činjenice čuju, a način na koji ih je predsednik Vučić izneo obesmislili su svaki pokušaj Prištine da opravda svoje sistematsko nasilje protiv našeg naroda. Srbija je još jednom pokazala ispravnost svoje politike na Kosovu i Metohiji i ogolila nasilničko ponašanje Albina Kurtija i njegove vlade kao najveću pretnju bezbednosti i miru u našem regionu.

Prema njegovim rečima, odluka predsednika Vučića da se o tome govori upravo pred članicama Saveta bezbednosti UN je zato bila vrhunski državnički potez kojim je odbranjen naš najvažniji državni interes u vreme kada je ugrožen sa mnogih strana.

- Posle ove sednice Saveta bezbednosti UN, a naročito posle izlaganja predsednika Vučića, Srbija ima mnogo razloga da još više veruje u odbranu našeg naroda na Kosovu i Metohiji, jer je demonstrirala svu snagu argumenata u prilog našoj doslednoj politici - zaključio je Antić.