AKTUELNO

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izrazio je večeras podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji će govoriti na sednici Saveta bezbednosti UN o Kosovu.

- Republika Srpska snažno podržava Aleksandra Vučića, koji će večeras na sednici Saveta bezbednosti govoriti o teroru prištinskih vlasti nad Srbima na Kosovu i Metohiji - napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks i dodao:

Kosovo je pitanje od najvećeg nacionalnog interesa za Srbiju, a interesno pitanje za Brisel i Vašington, koji prećutno gledaju svakodnevnu torturu nad Srbima. Predsednik Vučić i rukovodstvo Srbije sve vreme vode odgovornu nacionalnu politiku, poštujući Rezoluciju UN 1244, tražeći od većeg dela međunarodne zajednice podršku za Srbiju, koja nastoji da odbrani elementarno pravo srpskog naroda da živi slobodno na Kosovu i Metohiji.

Vanredna sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o situaciji na Kosovu i Metohiji koju je u ponedeljak zatražila Srbija ekspresno je zakazana za danas i našu zemlju će predstavljati predsednik Aleksandar Vučić.

Autor: