AKTUELNO

Juče je održana konstitutivna sednica Narodne skupštine Republike Srbije koja je trebalo da bude jedan svečani čin, a pretvorila se u haos i u jednu vrstu divljaštva.

Radoslav Milojičić Kena, političar i poslanik, je čestitao svim građanima konstituisanje parlamenta, ali se i osvrnuo na događaj koji je, po njemu, bio očekivan.

Desilo se ono što smo i pričali ovde u emisiji, međutim, mislim da je to dobro i da je dokaz gde su građani Srbije mogli da vide dve politike. Mogli su da vide razliku, ozbiljnost, odgovornost i poštovanje države i njenih institucija od strane poslanika stranke na čijoj sam i ja listi. Transparentom koji sam ja uklonio, nisu uvredili mene ili predsednika Vučića, već preko 2 miliona građana koji su glasali. Tom transparentu nije mesto u parlamentu, pokušali su da predstave kako Srbija nema političku stabilnost i mene je to iznerviralo, pa sam uzeo taj plakat. Taj moj čin je simbol njihove nesposobnosti, jer pokazuje da ne mogu da sačuvaju ni jedan poster, pa kako bi onda sačuvali državu? -zapitao se Milojičić.

Foto: TV Pink Printscreen

Vladimir Vuletić, sociolog, zaključio je da se jučerašnjim činom pojedinih pripadnika opozicije, šalje ružna slika u svet.

Ova slika mi govori da tu ne postoji nikakva ideja, nego se ponavljaju neke stvari koje sa sobom ne nose nikakvu suštinu. Nije dobro što je ovaj događaj pokazao kako se ni ova skupština neće bazirati na argumentima, nego na svađi, vici i transparentima. Mene je posebno pogodila činjenica da je jučerašnje zasedanje otvorio ugledan profesor po čijem imenu je naš univerzitet dobio naziv, a među poslanicima ima dosta onih koji su profesori tog istog univerziteta i kojima je bila važnija nekakva budalasta politička ideja, nego da ustanu i zaštite profesora -bio je razočaran Vuletić.

Foto: TV Pink Printscreen

Dejan Bulatović, srpski političar i poljoprivrednik, se osvrnuo na pohvale koje su povodom tog čina stigle iz Prištine i Zagreba, ali i na ulogu Dragana Đilasa, kao jednog od glavnih organizatora jučerašnjih nereda u skupštini.

To je jedna vrlo jasna poruka da su oni izrazili veliki žal što nije Viola fon Kramon izabrana za predsednika skupštine Srbije. Ja sam čuo da je cela opozicija, kada je krenula za Berlin, ponela i pištaljke kako bi skrenula pažnju zapadnim silama da se ne mešaju u našu politiku, kako bi Dragan Đilas na taj način pokazao da ipak voli Srbiju. Ako to ne uradi i bude samo poslušni posrednik, uveriće me da radi samo u interesu drugih država -zaključio je Bulatović.
Jasno je da strane službe pokušavaju da sruše Srbiju, ali to ne mogu same, njima trebaju domaći izdajnici i plaćenici. Narod je jasno presudio Draganu Đilasu i dao poverenje Aleksandru Vučiću da nastavi odgovorno da vodi državu. Kada god je Srbiji bilo teško, tu se našao Dragan Đilas da oteža tu poziciju - nadovezao se Milojičić.

Foto: TV Pink Printscreen

Bulatović nije mogao ostati imun ni na oglašavanje Miloša Jovanovića, jednog od lidera Srpske koalicije NADA, koji je izjavio juče kako predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, radi nešto što je nečuveno i kako se mora sprečiti po svaku cenu.

Oni često upućuju pretnje, samo to i umeju. Oni ne znaju šta znače Ustav i pravosudni sistem. Aleksandar Vučić radi sve u domenu diplomatije, a oni znaju samo da mrze i utrkuju se da pokažu Violi fon Kramon ko više mrzi Srbiju, a ko više mrzi Draganu Đilasa. To isto radi i Kurti na Kosovu koji se utrkuje sa srpskom opozicijom ko više mrzi Srbiju. Kršenje Ustava je kada vi tražite od Evropske unije da uvede sankcije predsedniku države. Kršenje Ustava je i kada Marinika Tepić izađe u javnost i kaže da ministarstvo odbrane organizuje prodaju marihuane - rekao je Bulatović.

Autor: I.B