AKTUELNO

Branislav Lečić, nekadašnji ministar kulture i naš proslavljeni glumac, kaže da je neophodno naći zajednički imenitelj, koji će obezbediti zajedničku borbu za nacionalni interes uprkos političkim razlikama.

- Ne govorim kao čovek koji pripada nekoj stranci ili pokretu, govorim kao građanin Srbije, sa ambicijom i željom da razmišljam glavom običnog čoveka koji u ovoj zemlji da vidi neku političku stabilnost, ne u smislu identičnosti i jednomišljenosti, nego pravednog i časnog sukoba da se poštuje institucija i država - rekao je Lečić za Pink.

Kako je dodao, podatak o pritisku kojem smo izloženi podrazumeva da unutrašnje snage, pre svega političke, deluju u interesu građana.

- To je nasleđe - srpski nacionalni element u bivšoj državi Jugoslaviji uvek bio na neki način skrajnut ili su Srbi mislili da su rešili da su to pitanje rešili, a onda se u samoj Jugoslaviji razvijala ideja o tome da je slaba Srbija, jaka Jugoslavija. Taj rezon i dalje traje - rekao je Lečić.

Ocenio je da bi bilo nedostojno da srpski intelektualci, oni koji predstavljaju interese naroda i da nisu u stanju da se sa tim obračunaju.

- Politika je sada pitanje opstanka nacije, države kao takve i moraju da se promene aršini i da se nađe zajednički imenitelj koji će obezbediti da se mi svi borimo za taj nacionalni interes sa svim političkim razlikama - istakao je Lečić.

Foto: TV Pink Printscreen

Direktor Srpskog telegrafa Sasa Milovanović je govoreći o pokušaju dela opozicije da opstruiše rad parlamenta, ocenio da je takvo ponašanje sramoćenje srpskog parlamenta.

- Gde se takvo ponašanje najčešće videlo? U Ukrajini i u Prištini. Ta ekipa ljudi skupljena je tako da glumi zajedništvo, a zajedništva tu nema. Vidi se da je to samo interes i želja za trgovinom kojoj su skloni - naveo je Milovanović.

Kako je dodao, to nije sramota srpskog parlamenta, već njih pojedinačno.

Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, nije ni očekivao svečarsku atmosferu u Skupštini Srbije.

Foto: TV Pink Printscreen

- Njima su izbori bili samo povod da za pravljenje haosa. Oni su otvoreno rekli da njihove metode borbe podrzumevaju tri pravca - ulicu, institucije i strane intervencije - napomenuo je Vukelić.

Autor: