AKTUELNO

Kosovski mediji pre nekoliko dana objavili su video zapise na kojima se vidi smenjena zamenica predsednika opštine Leposavić, Dragana Miletić, kako konzumira narkotike, a potom su objavljeni i snimci opštinskih službenika i jednog policajca koji takođe konzumiraju drogu.

Portal "Nacionale" objavio je snimke na kojima se, kako tvrde, vidi Miletić kako konzumira narkotike u toaletu i u kancelariji opštine Leposavić.

Utvrđeno je da je snimak autentičan, pa je Miletićevu smenio predsednik opštine Leposavić, Ljuljzim Hetemi.

Nakon smene, ona je kontaktirala portal "Nacionale" kako bi dala izjavu u kojoj je tvrdila da su je "na silu naterali" da konzumira drogu i da su joj pretili da će joj bombardovati kuću dok bude u njoj. Istovremeno je tu informaciju dala i u tužilaštvu, piše "Kosovo onlajn".

Objavljen snimak i dvojice muškaraca

Portal "Nacionale" objavio je i snimak na kojem se vidi nekoliko muškaraca među kojima su opštinski službenici i policajac koji navodno konzumiraju narkotike.

Ubrzo nakon toga oglasio se Policijski inspektorat Kosova (PIK) sa tvrdnjom da je preporučio suspenziju jednog policajaca u Leposaviću zbog sumnje da je konzumirao drogu, piše Kossev.

U prvom delu snimka vide se dve mlađe osobe koje navodno konzumiraju drogu.

Čak dvojica radnika uzimaju drogu u istoj kancelariji u kojoj je već otpuštena potpredsednica Miletić viđena kako je konzumira, piše Nacionale.

U drugom delu snimka vidi se više osoba koje sede u prostoriji i razgovaraju, a dok jedna od njih navodno konzumira narkotike.

Portal "Nacionale" piše da se na snimku vidi pripadnik Kosovske policije P. R. i drugi radnici opštine.

Policijski inspektorat Kosova oglasio se navodeći da je izdao preporuku za smenu policijskog službenika iz Leposavića.

"Istražitelji Policijskog inspektorata Kosova pokrenuli su istragu nakon objavljivanja novih snimaka u medijima na osnovu kojih se sumnja da su službenici opštine Leposavić konzumirali narkotike u objektu opštine", navodi se u saopštenju.

Preciziraju da su istragu započeli zbog sumnje da bi na objavljenim snimcima mogao da bude i policijski službenik.

"PIK je na osnovu ovlašćenja Osnovnog tužilaštva u Mitrovici, već obavio razgovor sa policijskim službenikom Policijske stanice u Leposaviću zbog sumnje da je izvršio krivično delo ‘neovlašćeno držanje opojnih droga, psihotropnih ili sličnih supstanci'", poručuju iz PIK-a.

Uz navode o preporuci za suspenziju ovog službenika, iz PIK-a poručuju da će nastaviti da preduzimaju i druge istražne radnje u cilju potpunog rasvetljavanja svih okolnosti slučaja.

Autor: