AKTUELNO

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić izjavio je danas za PINK, da bi ukidanje dinara otežalo život Srbima na Kosovu i Metohiji, a posebno onima koji su najugroženiji.

- To nije bila tema mojih razgovora sa ambasadorima u Prištini, ali sam stekao utisak da imaju veliku rezervu prema toj odluci prištinske administracije, jer ona pogađa najugroženije građane - rekao je Lučić.

Dodao je da mu se čini, da iako se izbori na Kosovu i Metohiji održavaju početkom sledeće godine, da je Aljbin Kurti već ušao u preizbornu kampanju, kao i da ima utisak da će slični nekontrolisani postupci protiv srpskog naroda i srpskih kompanija samo nastaviti i intenzivirati se.

Foto: TV Pink Printscreen

Istakao je da je zadovoljan nedavnim sastancima koje je imao u Prištini i najavio da u Prištinu ponovo ide 5. februara kako bi razgovarao sa onim ambasadorima sa kojima sastanci nisu održani.

- Zadovoljan sam jer smo imali priliku da ambasadorima objasnimo namere Kurtijeve administracije, koja vrši pritisak na našu kompaniju od kada je došla na vlast, a on je kulminirao u avgustu, kada su pokušali da nas isključe - naveo je Lučić.

Istakao je da je taj pokušaj propao, a prištinska administracija sada ide na plan B, koji znači da Telekom, odnosno njegovu ćerku firmu na KiM, ograniče u poslovanju tako što će mu uzeti kablovske operatore koje je Telekom preuzeo u srpskim područjima 2019. godine.

Foto: TV Pink Printscreen

Prema njegovim rečima, nedodeljivanje treće mobilne licence Telekomu na Kosovu i Metohiji predstavlja kršenje Briselskog sporazuma.

- Oni to 10 godina namerno ne rešavaju, faktički drže dva njihova kablovska mobilna operatera i ne daju nama licencu jer znaju da kada mi jednom dobijemo licencu da ćemo vrlo brzo postati prvi - rekao je Lučić.

Lučić je ocenio da je na delu pokušaj Kurtijeve administracije da ograniči i oteža rad Telekoma Srbije.

Autor: