AKTUELNO

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Republike Srbije Miloš Vučević sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Ministar Vučević izrazio je zahvalnost na stalnoj podršci koju Ruska Federacija pruža očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije. On je, takođe, istakao da je dugoročno strateško opredeljenje Republike Srbije da zadrži status vojno neutralne države, bez članstva ni u jednoj od postojećih vojno-političkih organizacija.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Ministar odbrane je informisao ambasadora o trenutnoj bezbednosnoj situaciji u južnoj srpskoj pokrajini Kosovu i Metohiji i jednostranim potezima koje povlače privremene institucije u Prištini sa ciljem izazivanja sukoba i destabilizacije regiona.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Ambasador Bocan-Harčenko zahvalio je na gostoprimstvu i prilici da razgovaraju o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u južnoj srpskoj pokrajini i bilateralnoj saradnji dve zemlje, uključujući i saradnju u oblasti odbrane. On je konstatovao neophodnost primene međunarodno obavezujućih sporazuma, uz poštovanje međunarodnog prava po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije