AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi danas u zvaničnoj poseti Beču, na poziv šefa austrijske države Aleksandera van der Belena.

Predsednik Vučić će biti dočekan sa vojnim počastima ispred Predsedništva Austrije, nakon čega je planiran razgovor u četiri oka šefova dve države.

Slede razgovori predsednika Austrije i Srbije uz prisustvo delegacija dve zemlje, a po završetku sastanka, Van der Belen i Vučić će se obratiti medijima.

Predsednik Srbije sastaće se u Beču i sa novim austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom, a nakon sastanka predviđeno je takođe zajedničko obraćanje medijima.

Na kraju posete predsednika Srbije Beču planiran je sastanak sa predsednikom austrijskog parlamenta Volfgangom Sobotkom.

Glavna tema razgovora šefa srpske države sa austrijskim domaćinima, pored bilateralne saradnje, biće, kako je najavljeno, i situacija u regionu i pre svega približavanje Srbije EU.

Vučić je sinoć, u bečkom hotelu "Saher", razgovarao sa predstavnicima Privredne komore Austrije i austrijskim privrednicima koji već rade u Srbiji ili žele da investiraju u našoj zemlji.

Tom prilikom je predsednik Privredne komore Austrije Kristof Lajtl šefu srpske države uručio je "Veliku počasnu medalju", najviše priznanje austrijske komore.

Pročitajte još: VUČIĆU NAGRADA PRIVREDNE KOMORE AUSTRIJE: Predsedniku Srbije uručena Zlatna medalja

#Aleksandar Vučić

#Austrija

#Sastanak

'