AKTUELNO

Predsednnik Srbije Aleksandar Vučić poručio je govoreći o planu "Srbija 2027 - skok u budućnost" da moramo nastaviti ubrzanu industrijalizaciju, i da sve ono o čemu je govoreno do sada zavisi od industrije.

- Srbija će nastaviti da subvencioniše sve kompanije koje imaju dugoročne planove za ulaganje u Srbiji. Pre svega domaće, uvek će imati prednost u odnosu na strance, a potom i strane. I njima smo beskrajno zahvalni što su izabrali Srbiju kao svoju destinaciju. Imaćemo u narednom periodu otvaranja novih fabrika, i verujem da će to doprineti dodatnoj industrijalizaciji naše zemlje - rekao je on.

Dodaje i da nije stručnjak za poljoprivredu, ali kaže da je u planu da se pomogne ljudima koji rade 365 dana u godini.

- To su pre svega stočari, i za njih će rasti subvencije najbrže. Govedari, svi koji proizvode mlečne proizvode. Mislim da to uliva sigurnost svima koji hoće da se bave tim teškim poslom. Ulagaćemo u dalje navodnjavanje, i ratarskih, povrtarskih i drugih kultura. Ulagaćemo i u vinogradarstvo, i svima želimo da pomognemo, grantovima i povoljnim kreditima - istakao je Vučić.

Kaže i da nas čekaju ogromni poslovi u energetici, i da će krenuti izgradnja reverzibilne HE Bistrica.

- Ako ne završimo Bistricu, nećemo imati struje. To moramo što pre da uradimo. Sada završavamo TE Kostolac B3, zatim imamo velike projekte izgranje samobalansiranih solarnih elektrana. Ulagaćemo u energiju više nego ikada. Naftovod Srbija-Mađarska mora biti urađen do Ekspa - kaže predsednik.

Autor: