AKTUELNO

Osnivač Pokreta socijalista, Aleksandar Vulin, odgovorio je Mihailu Rotu koji se obratio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, rekavši mu da u Srbiji ne postoje slobodni izbori.

- Kada za Rezoluciju o mešanju u unutrašnje poslove Srbije od 705 poslanika Evropskog parlamenta glasa 24 poslanika, onda je jasno da je gospodin Rot politički sasvim izolovan i daleko manje ugledan od Nemačke koju pokušava da predstavlja. Nije prvi put nemačkim političarima da pokušavaju da uspostave vlast u Srbiji po svojoj volji. Radili su to nemački carevi, kancelari, od Bizmarka, preko Hitlera i Kola svako na svoj način, ali sa istim ciljem koji nadahnjuje gospodina Rota, da oni, a ne Srbi, odrede ko vlada Srbijom.

Kako su prošle njihove akcije proći će i Rotova, samo nadam se uz manje nesreće i Srbije i Nemačke. A, Evropska unija samo neka nastavi da pokušava da se meša u poslove Srbije, jer ono što u Briselu ne razumeju je da Srbi vole slobodu, zato će ih svaki sličan pokušaj porobljavanja Srbije od strane EU samo više udaljiti od EU, a približiti BRIKS-u. Samo napred gispodo iz Evropske unije, takva pomoć je dobrodošla - poručio je osnivač Pokreta socijalista Aleksandar Vulin Mihailu Rotu, predsedniku Odbora za spoljne poslove nemačkog Bundestaga koji se obratio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, rekavši mu da u Srbiji ne postoje slobodni izbori.

Autor: