AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvao je svečanosti povodom obeležavanja 40 godina postojanja Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje". Svečanost povodom jubileja IKB Dedinje održana je u hotelu "Hajat Ridžensi".

- Ono što je važno to je da sam shvatio koji su zadaci države i da još više treba da ulažemo u zdravstvo. Ne želim da obećam nešto što ne možemo da uradimo ali verujem da ćemo imati snage da uđemo u izgradnju Dedinja 2. Ostvarili smo suficit od 13 milijarde , olakšali smo februaru u smislu deficita - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon svečanosti povodom jubileja IKB Dedinje, i dodao:

- Guraćemo koliko možemo, ali se nadam da nećemo morati da uradimo sve što nisu uradili prethodih pedeset godina. I sa Dodikom sam razgovarao i upoznao ga sa razgovorima u Turskoj. Očekujemo i njega na proslavi dana državnosti Srbije.

Predsednik je najavio da ga večeras čeka veliki sasranak sa austrijskim privrednicima. I tom prilikom naglasio da nam je danas oko miijardu evra trgovinska razmena, kao i to da možemo da očekujemo još austrijskih investitora.

Povodom predstojećeg sastanka sa predsednicom Hrvatske Vučić je naglasio da želi da unapredi prijateljske odnose. -Mi dugo razgovaramo o poseti i pripremamo je i uveren sam da ćemo imati dobre razgovore, argument da nije vreme za posetu ne razumem ali ga prihvatam. Ako Hrvatska, i pored poziva predsednice, hoće da kaže da nisam dobrodošao - hvala, ako ne žele da razgovaraju - hvala. Ne pada mi na pamet da podilazim bilo kome, da se dodvoram - rekao je Vučić.

Vučić je naglasio da on štiti interese Republike Srbije.- Bolje da na racionalan način rešavano problem i razgovori su potrebni upravo kada imamo probleme. Zato hoću da idem u Hrvatsku i hoću da se borim da imamo mir i stabilnost i da građani imaju bolju budućnost. Bićemo spremni za težak i neposredan i otvoren razgovor. Ne bežimo ni od jedne teme. Od spiska nestalih pa i na koji način možemo da pomognemo - rekao je Vučić.

Kako je rekao posao i ne treba da bude lak, i što se njega tiče u Hrvatsku ide, ne očejkuje čuda ali misli da će razgovori svakako biti korisni.

Nakon nedavne posete predsednika Srbije KIM organizovane su različite donacije za Srbe sa Kosova.

- Ja sam mnogo kritikovan ali ja sam i srećan kada vidim da je veliki odziv ljudi koji žele da pomognu, našim ljudima na Kosovu i već za 7 dana daćemo analizu donacija i svega što je urađeno u Lapnjem selu  - rekao je Vučić.

Naime, na opasku novinara da je Tajani juče u Beogradu rekao da obavezujući sporazum ne podrazumeva nezavisnost, Vučić je primetio da je Tajani rekao da sporazum ne podrazumeva priznanje.

Foto: Printscreen

- Postoje predlozi da se naši sporovi s Albancima reše pre toga, smatram da nije dobro da održavamo zamrznuti konflikt, ali ni da opstavljamo taj problem našoj deci - rekao je Vučić.

-Ići ću i u posetu u Bugarsku i Rumuniju, ali za sada toliko.

#Aleksandar Vučić

#Dedinje

'