AKTUELNO

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture (MGSI) Goran Vesić izjavio je danas da je SNS dobila 129 mandata, što znači da ima apsolutnu većinu poslanika i može samostalno da formiramo vladu.

"Republička izborna komisija (RIK) objavila je konačne rezultate i oni su pokazali da je naša lista, na čelu sa Aleksandrom Vučićem, Srbija ne sme da stane, dobila je 129 mandata. To nam daje pravo da zatražimo od predsednika da se našoj listi da mandat za formiranje vlade, kako bismo mi tu vladu formirali", rekao je on za Tanjug.

Vesić nije mogao da kaže da li će u toj vladi biti i nekih drugih stranaka jer, kako je dodao, to zavisi od odluke predsedništva stranke, koje treba da donese odluku da li će se razgovarati i tražiti podrška politici SNS i neki dodatni partneri.

"U našoj zemlji se dešavaju velike promene i društvene i ekonomske i važno je imati što veći broj poslanika koji mogu da podrže promene. Tako da ja ne mogu sad da odgovorim na pitanje šta će naše predsedništvo i kakvu će odluku doneti, ali sasvim sigurno kada dobijemo mandat, osoba koja će biti mandatar izaći će sa svojim konceptom vlade i u okviru toga će predložiti da li treba da razgovaramo s nekim drugim strankom", rekao je Vesić.

On je naglasio da je sasvim sigurno da će Savez vojvođanskih Mađara, koji je tradicionalni partner SNS, biti i dalje sa njima.