AKTUELNO

Najnovije istraživanje Faktor plusa.

Kada bi u nedelju bili održani izbori u Beogradi, lista "Aleksandar Vučić-Zato što volimo Beograd", ubedljivo bi pobedila sa 40,4 posto glasova, pokazuje najnovije istraživanje Faktora plus.

Na drugom mestu bila bi lista Dragana Ðilasa sa 16,6 posto, dok bi treća bila lista grupe građana Aleksandra Šapića sa 11, 1 odsto glasova birača.

Slede lista DS-NS-SDS Dragana Šutanovca sa 7,2 posto, SPS-JS imaju 6,6 posto, lista Dveri i DJB 5,2 posto, dok ostale liste ne bi prešle cenzus.

Foto: Tanjug

U telefonskom istraživanju sprovedenom od 23. do 29. januara, na izbore bi izašlo 49 posto anketiranih, 31 odsto neće izaći na birališta, dok 20 odsto ne zna ili nema stav.

Na pitanje koga bi podržali da se u nedelju održavaju parlamentarni izbori, SNS je dobio natpolovičnu većinu - 53,1 posto. Iza naprednjaka su SPS sa 10 posto i DS sa 6,9 odsto, i to su jedine stranke koje bi prešle cenzus.

Na pitanje da li je, posle poslednjih dešavanja na KiM, ugrožena bezbednost u zemlji, 40 posto odgovara sa "ne" zbog toga što je Vojska Srbije u poslednje vreme pokazala da možemo biti mirni, još 38 odsto kaže "ne" i da nema razloga brigu, dok se 22 posto ispitanika boji.

Pročitajte još: I NIKOLA KOJO ODUVAO ZGRČENOG JANKOVIĆA: Još se nismo oporavili od sramote što si nas navuko ko mlade majmune, a ti bi sada opet!

#Aleksandar Vučić

#Beograd

#Faktor Plus

#Istraživanje

#Izbori

'