AKTUELNO

Ruski lekar pregledao je predsednika Rusije Vladimira Putina (71) juče tokom njegove prve posete Čukotki na istoku zemlje. Šef odeljenja Okružne bolnice Čukotka Denis Klos objavio je procenu Putinovog zdravlja i rekao da je ono "izvrsno".

O Putinovom zdravlju godinama se priča. U oktobru 2023. stotine hiljada Rusa tražilo je informacije na najpopularnijem pretraživaču u zemlji Jandeks, nakon što su glasine da je Putin doživeo srčani udar dospele na naslovnice širom sveta.

"Veseli glas, veseo hod, zdrav razum i razmišljanje. Nijedan politički vođa na svetu nije Putinu ni blizu", objavila je ruska državna novinska agencija RIA Novosti Klosovu izjavu u izveštaju o "dijagnozi".

Lekar je, prema pisanju ruskih medija, savetovao Putinu da se više odmara, rekavši da to igra veliku ulogu u dugovečnosti. Uporedio je Putinovo zdravlje sa zdravljem predsednika Džoa Bajdena (81). "Starost ima kolosalan uticaj na Bajdena. Iako se čini da ima zdrav način života i ishrane, godine su definitivno uzele svoj danak", rekao je lekar.

Putin je rekao da dnevno posvećuje 2-2.5 sata sportu. "Najmanje dva sata, nekad i malo više, jer tu je teretana, bazen, sve to zajedno, tuširanje, dva i po sata", rekao je, dodavši da bavljenje sportom treba biti deo svakodnevnog života.

Autor: