AKTUELNO

Dragan Đilas u tri dnevna lista juče dao čak 48 oglasa, za šta je morao da plati najmanje pet miliona dinara! Šešelj: Đilasu tajkuni već prebacili 10 miliona evra za kampanju, pokušaće posle izbora da izazovu krvave nerede

Dragan Đilas, kandidat Saše Jankovića, Vuka Jeremića i Velje Ilića za gradonačelnika Beograda, juče je u tri dnevna lista objavio čak 48 svojih oglasa. To ga je koštalo najmanje pet miliona dinara.

Iz Đilasovog štaba kažu da on uopšte ne pita koliko šta košta i da je spreman sve da plati. Otuda i ovakav, do sada neviđeni, basnoslovno skupi početak kampanje u probranim štampanim medijima.

- Prema cenovnicima za političke, predizborne oglase, tih 48 reklama koštalo bi oko devet miliona dinara. Sve i ako pretpostavimo da je dobio popust na količinu, Đilas je morao da plati bar pet miliona dinara. I to samo za jedan dan u samo troje dnevne novine!? On je očigledno spreman da u kampanji potroši milione, možda i desetine miliona evra - procenjuje sagovornik Informera, marketinški stručnjak sa dugogodišnjom karijerom iza sebe.

Dragan Đilas se juče nije oglašavao ovim povodom i nije odgovarao na pozive i poruke novinara i urednika Informera. Na drugoj strani, lider SRS Vojislav Šešelj kaže da, prema njegovim informacijama, Đilasovu kampanju finansiraju najveći srpski tajkuni Miroslav Mišković i Miodrag Kostić.

- Njih dvojica su za Đilasovu promociju tokom izborne kampanje već izdvojili deset miliona evra. Krajnji cilj im je izazivanje nereda u čitavoj Srbiji posle izbora, jer na samim izborima nemaju mnogo šanse. Đilas ima para, ali su Mišković i Kostić mnogo bogatiji od njega i upravo oni stoje iza cele priče! Tajkuni se drže zajedno i to je sada svima jasno. Oni neće prezati ni od čega kako bi svog pulena Đilasa smestili u fotelju gradonačelnika. Spremni su čak i da izazovu krvave nerede... - upozorava Šešelj.

Marko Matić iz antikorupcijske mreže "Antidot" kaže da je Đilasova kandidatura za gradonačelnika pokušaj da se Srbija vrati u mračnu prošlost.

- Basnoslovne sume novca koje Đilas troši u kampanji u kojoj nikako ne može da pobedi svedoče koliko je njemu i moćnim tajkunima koji mu čuvaju leđa stalo da Srbiju vrate u haos vladavine malih, potkupljenih partija. Siguran sam da će Beograđani prozreti ovu nameru i izabrati stabilnost i nastavak realizacije započetih reformi umesto povratka na vlast onih koji su opljačkali državu - naglašava Matić.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković takođe nije iznenađen agresivnom Đilasovom kampanjom.

- Jasno je da se velikim novcem na brzinu i krajnje veštački želi animirati javnost da podrži Đilasa. Ovo za mene nije ništa ni novo ni neočekivano. Pokušaj da se novcem kupi politička moć i kredibilitet u biračkom telu karakterističan je za tajkune i političare - naglašava Stanković.

Pročitajte još: Sumnjivo finansiranje kampanje Dragana Đilasa - Ranije ga DOTIRAO Mišković, a danas ga finansira Mišković ili neki drugi...

#Dragan Đilas

#Novac

#Oglas

#novine

'