AKTUELNO

Član Predsedništva SNS Vladimir Orlić izjavio je danas da Beograđani osećaju strah "samo kada se sete vremena kad su Šutanovac i Đilas, ali i Šapić, Janković, Jeremić, Tadić i Živković temeljno uništavali i Srbiju i prestonicu", a da grad danas realizuje velike projekte koji su, kaže, zalog za bolju budućnost Beograđana.

-  Dragan Šutanovac je očigledno veoma opijen svežinom vazduha na svom vračarskom pašnjaku, vrednom 1,5 miliona evra, ali ne može da zamaže oči građanima koji se odlično sećaju kako su on, Djilas, Šapić, Mišković, Jeremić, Janković i ostali oslobađali Beograd i Beograđane od njihovog novca, koji su nemilice pljačkali i trpali u sopstvene džepove - naveo je Orlić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Kako kaže, građani se "odlično" sećaju Pazl grada, replike Terazija, "milionski skupih besmislica" poput rekonstrukcije Bulevara za šest miliona evra, uništavanja domaćih proizvođača autobusa, oduzimanja Pionirskog grada deci i davanja za "Đilasovog Velikog brata", zaduživanja generacija i "žrtvovanja budućnosti dece Beograda zarad nikada dovoljno punih računa tajkuna i kriminalca".

- Pamte i njihovu decenijsku praznu priču o Beogradu na vodi, kojeg nisu umeli ni da nacrtaju kako treba, a kamoli da započnu gradnju, nesposobni za bilo kakav projekat veći od preplaćenih i nepotrebnih podžemnih kontejnera, ali se i te kako dobro sećaju i stotina hiljada evra koje Šutanovac ima na svojim računima, a ne ume da obajsni odakle mu - naveo je Orlić.

Kako je rekao, ljudi okupljeni oko liste "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd!", "koliko god se Šutanovac trudio da ih omalovaži", pomeriće granice Beograda, "što dalje od mračne prošlosti i žutog kartela".

- I to trasom koju smo uspostavili gradeći Beograd na vodi, umesto da o njemu samo pričamo, pravcem koji je već obeležilo otvaranje MSU, a koji su upravo žuti 'eksperti' zatvorili. Pravcem na kojem se nalazi otvaranje Narodnog muzeja, Gradskog muzeja Beograda, stotine kilometara novog asfalta, stotine uređenih fasada, 20.000 novih radnih mesta, otvorenih u samo četiri prethodne godine, prepolovljen dug grada i višestruko smanjen deficit - kaže Orlić.

Taj put, dodaje, vodi do izgradnje metroa, "sna mnogih generacija u Beogradu, za koji Šutanovac, Đilas i ostali beznadežno zaljubljeni u svoj džep nikada nisu bili sposobni".

- Beograd danas pomera granice i realizuje velike projekte koji su zalog za bolju budućnost svih Beograđana - naveo je Orlić.

#Vladimir Orlić

'