AKTUELNO

Poslanica sa Kosova u dosadašjnem sazivu Skupštine Srbije i članica SNS-a Danijela Vujičić, povodom božićnih praznika, uputila je čestitku patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Porfiriju, vladiki raško-prizrenskom Teodosiju, monaštvu, sveštenstvu i vernom narodu uz tradicionalni pozdrav "Mir Božji, Hristos se rodi".

"U radosne božićne dane obnavljaju se vera i nada u istinske vrline koje su oduvek bile temelj svakog napretka i uspeha Srbije. Mi na Kosovu i Metohiji znamo da se budućnost može graditi samo na pravim vrednostima, na pravdi i poštovanju drugih, ali i na samopoštovanju u odbrani prava srpskog naroda i srpske države", navodi se u čestitki Vujičićeve.

Citirala je patrijarha srpskog Pavla koji je govorio "da Srbi sa Kosova i Metohije i drugi prognani, pobeđuju svoje progonitelje, one koji misle da do svog cilja mogu stići nanoseći poraz drugima".

"Duboko verujemo da će doći vreme kada će se nasilnici postideti. Molimo se i za neprijatelje naše da uvide da činjenje zla ne može doneti dobro nikome. Neka znaju da će, posle svih poraza kojima ponižavaju druge, na kraju sami sebe poraziti beznađem", dodaje.

Obraćajući se, kako kaže, svom dragom vernom narodu na Kosovu, poželela je da praznik rođenja Isusa Hrista proslave u miru, ljubavi, radosti i krugu porodica.

"Radujte se! Mir Božji, Hristos se rodi!", navodi se u čestitki.