AKTUELNO

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić došao je ispred Skupštine grada kako bi sagledao posledice haosa koji su izazvali demonstranti.

"Ne znam koliko sam u stanjuu da budem rečit", počeo je Šapić i dodao:

"Ova šteta je nenadoknadiva. Upasti na ovaj način u institucije države, pokušati da se na ovaj način dođe do bilo kog cilja. Ne znam da li su neki svesni da ono što sam govorio pre 5 dana, budemo li dozvolili da se nasiljem i rušenjem države borimo, vrlo brzo nećemo imati državu. Ovo normalan čovek ne može tek tako ni da sažvaće ni da komentariše".

Šapić kaže da ovo mogu da urade samo ljudi bez ikakve svesti i odgovornosti o poziciji na koju sutra žele da dođu.

"Hteo sam da dođem ovde iako su mi iz bezbednosnih razloga savetovali da ne dolazim. Postoje momenti kada lična bezbednost nije u prvom planu. Suština je da vidite da nismo napamet govorili. Ovde je bilo 1500, 1000, 500 ljudi, nije ni važno. Tako je počeo i Majdan 2014, samo sa više ljudi. I vidite gde su sada".

On dodaje da se ne sme dozvoliti rušenje ustavno-pravnog poretka.

"Zahvaljujem se policiji koja je zaista odreagovala na najtolerantniji mogući način. Dvojica policajaca su teško povređena kamenicama, ali su uspeli i ovog puta da istrpe. Nadam se da je ovo poslednja epizoda. Ako tako ne bude, svima nam se crno piše".

Autor: