AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao je večeras hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost.

Predsednik se najpre zahvalio svim pripadnicima MUP-a. Dodaje da je važno da svi znaju da je ovo bilo pripremano, kao i da za to imaju čvrste dokaze.

- Država će da reaguje sa zakonima i Ustavom naše zemlje. Niko nema pravo da uništava našu kuću, imovinu naše zemlje i naših građana, a još manje ima pravo da ugrožava život naših policajaca - rekao je Vučić.

Kako kaže, dva policajca su teže ranjena, kao i da je jednom jedva zaustavljeno krvarenje.

- Više njih je ranjeno. Naše bezbednosne agencije su u potpunosti to predvidele, obaveštavali smo javnost a svi su se pravili naivni kao da ne znaju o čemu je reč - rekao je Vučić.

Kako kaže, večeras je pokušano nasilno zauzimanje institucija Srbije.

Foto: TV Pink Printscreen

- Do sada je uhapšeno više od 35 siledžija. Akcija se nastavlja i neće stati. Za neka lica se u ovom trenutku utvrđuje identitet i svi će u toku noći biti pohapšeni. Ma gde se skrivali, neće moći da se sakriju - rekao je predsednik i dodao da je izborna volja naroda svetinja.

Kako kaže, u minut i po su se svi razbežali kada se žandarmerija pojavila. Dodaje da su naneli veliku štetu državi Srbiji.

- Nadam se da će povređeni policajci biti dobro. Pozvao sam jednog od njih. Sutra će se obratiti policija i prikazati sve dokaze. Gonićemo svakoga ko je u tome učestovao - rekao je Vučić.

Kako kaže, svi će odgovarati za nasilničko ponašanje.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ono što je moja poruka za ljude u Srbiji, jeste da ne treba da brinu. Država Srbija je ozbiljna država. Pobedićemo, nemojte da imate nikakve sumnje. Očuvaćemo i odbranićemo izbornu volju našeg naroda i demokratiju - rekao je Vučić.

Podsetimo, demonstranti okupljeni oko liste "Srbija protiv nasilja" večeras su lomili i lupali stakla na vratima i prozorima Skupštine grada Beograda.

Autor: