AKTUELNO

Verica Bradić sa svojim gostima komentarisala brutalno nasilničko ponašanje dela opozicije koji su demonstrirali ispred Skupštine grada Beograda, rušili i lupali po njoj.

O pokušajima nasilnog upada u Skupštinu grada Beograda, neredima i vandalističkom ponašanju dela opozicije, govorili su premijerka Ana Brnabić, Dejan Bulatović, kandidat za narodnog poslanika na listi "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" i narodni poslanik Uglješa Grgur.

Brnabić je rekla da je važno napomenuti da je predsednik Srbije u zgradi Predsedništva, na 80 metara od ovih nasilnika, dodaje da je najvažnije da će se sačuvati mir i obnoviti sve ono što su oni rušili večeras.

- Oni ruše narodnu imovinu i to će narodnim parama morati da se obnovi - rekla je Brnabić.

Kako kaže, pripadnici MUP-a su sačuvali mir, bili su suzdržani i imali su instrukcije da ne reaguju kako niko ne bi bio povređen.

Brnabić je rekla da je svaki pokušaj upada u institucije dramatičan i pokazuje nameru da se nasiljem menja izborna volja naroda. Dodaje da ovo jeste pokušaj Majdana, da je ovo mržnja i nasilje i ono na šta su upozoravali sve vreme tokom izborne kampanje.

Foto: TV Pink Printscreen

- Upozoravala sam da oni ne mare za kampanju, izbore i rezultate, već da je jedina njihova namera nasilna destabilizacija Srbije - rekla je Brnabić.

Ona je istakla da je važno da građani znaju da je lično razgovarala sa svim stranim diplomatama zapadnih zemalja sa željom da ih upozori na ovo.

- Imali smo podatke od službi koje su upozoravale na ovo. Pre svega i ruska bezbednosna služba nam je dostavila te podatke, međutim optužili su nas da širimo dezinformacije i da su to sve gluposti. Smejali su se, i kao što je predsednik rekao, neko je shvatio ozbiljno, neko je želeo da pomogne, a mnogi su znali i nisu želeli da pomognu - rekla je Brnabić.

Kako kaže, važno je da se zna da će u ovoj zemlji o tome kuda ova zemlja ide odlučivati narod ali na izborima demokratskim putem, dodaje da će tu izbornu volju poštovati i da neće biti novog Majdana u Srbiji.

Foto: TV Pink Printscreen

Bulatović je rekao da je bilo dovoljno porazgovarati sa premijerkom o tome šta se može desiti u budućnosti. Dodaje da ono što radi Aljbin Kurti na Kosovu, to isto radi opozicija u Beogradu.

Grgur je rekao da policija treba da kazni sve one koji su se usudili na ovo. Dodaje da vidimo dokle ide njihov bezobrazluk, kako kaže, jako dobro zna o kakvim se ljudima radi.

- Oni su naučili da funkcionišu preko stranih ambasada. Videli su to u zemljama regiona, gde im kažu da će izgubiti na izborima i da će proglasiti pobedu i izaći na ulice. Odavno sam rekao da je ovo pokušaj obojene revolucije - rekao je Grgur.

Foto: TV Pink Printscreen

Bulatović je rekao da imamo spektar organizacija, da nije samo CRTA u pitanju, iako ona deluje naročito agresivno.

- Kao što ste videli, oni su potpisali da je sve uredu na biračkim mestima, a onda je došla naknadna pamet i žestoka kampanja sa razrađenim planom kako da upotrebe opoziciju - rekao je Bulatović.

Kako kaže, to su sve sinhronizovane stvari, dodaje da je ovo napad direktno na institucije, na predsednika Srbije i njegovu porodicu i njegove najbliže saradnike.

- Tu je suština problema. Imamo ekspanziju demokratije na najvišem nivou, demokratija koja cveta im smeta. Zato još jedanput građanima da ponovim, da će oni sada sve raditi da bi umanjili njihov poraz i da objasne svojim glasačima zašto su izgubili - rekao je Bulatović.

Brnabić je rekla da je njih zapravo ništa ne zanima, pričamo u krug, njihova intencija je kada su po nalogu stranih službi i ambasada ušli u sve ovo.

Foto: TV Pink Printscreen

Brnabić je, komentarišući snimak na kojem Dragan Bjelogrlić otvoreno pljuje po građanima, rekla da oni misle da su oni elita, građani prvog reda, da su pametni, kulturni, lepi i da je njima save dozvoljeno.

- Ovde vidimo da uopšte nije važno ono što misli neko ko živi u Obrenovcu. On kategorizuje ljude. Ja sam odrasla na Karaburmi i imala mnogo prijatelja u Kotežu. Možete sada da zamislite da su ovi ljudi ikada želeli da oni pobede - rekla je Brnabić.

Brnabić je rekla da je su u 21 i 34 časa, demonstranti su počeli da razvaljuju kocke iz kaldrme i da njima gađaju gradsku skupštinu.

- Meni je strašno kada se setimo kako je sve ovo počelo. Oni su iskoristili najveću tragediju u skorijoj istoriji da krenu u sve ovo - rekla je Brnabić.

Bulatović je dodao da kada čujemo šta misle o Borči i Ovči, možemo da zamislimo šta misle o građanima Niša i ostalih gradova.

- Ovo su reči Dragana Đilasa, ja ga poznajem - rekao je Bulatović.

Foto: TV Pink Printscreen

Brnabić je rekla da je ovaj izborni proces i sam izborni dan bio toliko "neregularan" da nikada manje žalbi i prigovora nije bilo.

- Čak ni CRTA nije podnela niti jedan dokaz Tužilaštvu niti je pokrenula bilo kakav proces. To nam pokazuje da je cilj destabilizacija i širenje panike - rekla je Brnabić.

Brnabić je rekla da je njihova čitava kampanja bila zasnovana isključivo na mržnji prema Aleksandru Vučiću.

Kada je u pitanju sutrašnji dan, Brnabić kaže da nema potrebe da se bojimo.

- Ovo niko ne želi da vidi u Srbiji - rekla je Brnabić.

Autor: