AKTUELNO

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će u naredna 72 sata biti rešen slučaj u vezi sa dojavama o bombama u beogradskim školama.

"Od petka imamo dojave o bombama i prvi put u vrtićima. Naši nadležni organi aktivno rade na rešavanju ovog problema, sarađuje se i sa nadležnim organima u zemljama u inostranstvu. Mi očekujemo da vrlo brzo privedemo pravdi lica koja su za to odgovorna", rekla je Brnabić.

Govoreći o ekonomskoj situaciji u Srbiji, premijerka je rekla da će rast penzija i plata "za 15-ak dana biti znatno iznad stope inflacije".

"Kupovna moć raste i što je izuzetno značajno, iako smo imali težak početak godine, uspeli smo da imamo rast BDP-a od 2,5 odsto", rekla je Brnabićeva, dodavši da je nezaposlenost došla do svog minimuma.

Kada je reč o predstojećim izborima, ona je rekla da ima informacije da "opozicija koju predvodi Dragan Đilas na dan izbora planira haos".

"Prema informacijama koje mi imamo, a sigurna sam da te informacije imaju i strane organizacije u Srbiji, različite misije i ambasade - opozicija koju predvodi Dragan Đilas na dan izbora planira haos. Oni praktično planiraju da od samog jutra prave haos na biračkim mestima, da zatrpavaju i RIK i sudove i tužilaštva, kako bi uveče bez obzira na rezultate, proglasili pobedu, pre nego što budu rezultati i prebrojani glasovi, izašli na ulice i pokušali zauzeli vlast preko ulice", rekla je Brnabićeva.

Dodala je da je to "direktno stvaranje haosa, panike i urušavanje ustavnog poretka Srbije".