AKTUELNO

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić podržao je svojim potpisom listu Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd za izbore u Skupštini Grada Beograda koji će biti održani 4. marta.

Gradski menadžer Goran Vesić ističe da su se mnoge ugledne nestranačke ličnosti našle na izbornoj listi, što je velika čast i pokazatelj da je SNS uradio dobar posao u Beogradu u prethodne četiri godine.

- Oni koji su stavili svoj potpis shvataju da se Beograd nalazi na prekretnici - da li ćemo nastaviti putem promena i nastaviti da svakodnevno dajemo nove rezultate, ili će se Beograd vratiti u prošlost u vreme zaduživanja i vreme kada se ništa nije gradilo - rekao je Vesić gostujući u emisiji "011" na TV Pink.

Foto: TV Pink

Gradski menadžer ističe da su potpisnici liste sa lakoćom pristali da se njihovo ime nađe na spisku, jer SNS nikada nije vodila stranačku, već politiku za sve ljude.

Kako je istakao, i sam se iznenadio sa kojom su lakoćom pojedinci pristali da se nađu na listi, ali je SNS to zaslužila radom u oblastima koje predstavljaju.

Svi vide da su se desile mnoge promene. Podržali smo Sigurnu kuću, promenili Zakon, te je normalno da se gospođa Vesna Stanojević našla na listi. Direktor Narodnog muzeja stavio je svoje ime jer ćemo mi taj muzej uskoro otvoriti, a Muzej savremene umetnosti je ponovo otvoren nako 15 godina. Mnogi dekani koji su videli napredak u visokoškolskom obrazovanju i školstvu uopšte, stavili su svoj potpis. Oni prepoznaju da lista Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd, nije lista jedne stranke, već ljudi koji vole i menjaju Beograd - kaže Vesić.

Radojičić: Sa velikim oduševljenjem sam prihvatio da se moje ime nađe prvo na listi

Dr Zoran Radojičić, direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj, koji je prvi na listi, ističe da je njegova najveća strast Tiršova 2 i da je sa idejom njene izgradnje seo na poziciju direktora.- Sa tom idejom sam bio oduševljen i zbog toga što je moje ime prvo na listi. Tiršova 2 nije samo nova zgrada, već i novi koncept lečenja naše dece. Procenjeno je da nam treba zgrada od 30.000 kvadrata i da je to projekat od nekih 52 miliona evra. Želimo da svaki pacijent ima svoju sobu i da deca što manje vremena provode u bolnici, jer im je to jako teško, što mi, kao osoblje, najbolje znamo. Želimo najbolje uslove za našu decu - rekao je Radojičić.

Foto: TV Pink

Kako je istakao gradski menadžer, dr Radojičić ima veliku želju da se izgradi Tiršova 2, a da je aktuelna vlast spremna da realizuje ideju.

- Vidi se sa kolikom strašću i energijom priča o želji da se izgradi Tiršova 2. Vidimo i sa kakvom energijom priča o Beogradu uopšte - kaže Vesić.

Govoreći o predstojećoj kampanji, gradski menadžer smatra da će biti agresivna, jer samo to mogu i da ponude politički protivnici.

- S jedne strane imate ozbiljne ljude iza kojih stoje rezultati, s druge strane ne nudi se nikakav program, već samo rušenje i agresivnost. Đilas kaže da će srušiti Beograd na vodi, drugi će da raskinu ugovor za deponiju Vinča. Nemaju ideje i onda nude samo rušenje i laž - kaže Vesić.

Govoreći o Jankovićevoj izjavi da izbori u Beogradu sigurno neće biti fer, Vesić je podsetio da je to izgovorio čovek koji je na predsedničkim izborima osvojio 16 procenata glasova, a da je čovek protiv kojeg je izjava usmerena, osvojio 56 odsto glasova.

- Izgubio je sa 40 odsto razlike i organizovao je proteste jer je izgubio?! Pa, to nemate u istoriji demokratije. To im je alibi za poraz koji ih očekuje i to je tako pred svake izbore. Prvo unapred pobeđuju, a onda se dese izbori i izgube katastrofalno. Onda traže krivce u drugima. Takva izjava je neodgovorna i podriva demokratiju u Srbiji. Čovek je bio Zaštitnik građana, primao je platu od 300 ili 400 hiljada dinara i unapred govori o nefer izborima. To je igranje sa demokratijom i unapred traženje alibija za poraz - kaže Vesić.

SNS se, kako je istakao, razlikuje od drugih jer je u prethodne četiri godine dala rezultate i ima jasnu viziju Beograda. Što se tiče drugih, kako ističe, oni su svi već bili na vlasti i građani su mogli da vide njihove loše rezultate.

- Građani će birati između dobrih rezultata s jedne strane i uništavanja Beograda s druge - kaže Vesić.

Foto: TV Pink

On je podsetio da je danas je otvoren tender za pristupne saobraćajnice za Most na Adi.

- Tri velike kompanije su danas dale ponude, a u naredne dve nedelje Direkcija za građevinsko zemljište izvršiće procene svih ponuda, nakon čega će se izabrati najpovoljniji ponuđač. U narednih nekoliko meseci počeće se za izgradnjom i povezivanjem Novog Beograda sa Banovim brdom tramvajskim šinama. Do Novog Beograda će se stizati za pet do deset minuta što dosad nije bilo moguće - rekao je gradski menadžer, dodajući da će ovaqj projekat proširiti mrežu tramvaja i stvoriće uslove za rekonstrukciju Ulice Patrijarha Pavla, što je pristupna saobraćajnica iz Rakovice prema Mostu na Adi.

#Aleksandar Vučić

#Goran Vesić

#Izbori

#SNS

'