AKTUELNO

Šef diplomatije je rekao da Srbija od prištinskih vlasti i međunarodnih institucija na Kosovu očekuje da što pre pronađu i procesuiraju odgovorni.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da će Beograd nastaviti dijalog s Prištinom kada dobije konkretne informacije o ubistvu lidera Građanske incijative SDP Olivera Ivanovića.

Dačić je na ručku s ambasadorima članica EU, čiji domaćin je bio šef Delegacije EU Sem Fabrici, rekao da ubistvo Olivera Ivanovića predstavlja pretnju za stabilnost regiona i nastavak dijaloga o normalizaciji odnosa Beograd i Prištine, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Šef diplomatije je rekao da Srbija od prištinskih vlasti i međunarodnih institucija na Kosovu očekuje da što pre pronađu i procesuiraju odgovorni.

- Ponovio je da je naša strana opredeljena za dijalog, medjutim, razgovore ćemo nastaviti kada dobijemo konkretne informacije o zločinu koji se dogodio - navodi se u saopštenju Ministarstva.

Dačić je rekao da punopravno članstvo u EU ostaje apsolutni spoljnopolitički prioritet Srbije i izrazio uverenje da će objavljivanje 2025. kao godine potencijalnog sledećeg proširenja imati izuzetno pozitivan efekat na podršku gradjana ulasku u EU i pokazati da evropske države smatraju Srbiju budućim ravnopravnim delom Unije.

On je pozdravio odluku bugarskog predsedavanja Savetu EU da organizuje Samit EU-Zapadni Balkan u maju, što jasno ukazuje da je Balkan ponovo u fokusu, navodi se u saopštenju.

Dačić je izrazio je nadu da će naredni Izveštaj Evropske komisije o proširenju konstatovati napredak koji je postignut i odati priznanje naporima i radu Srbije na sveobuhvatnim reformama.

Pročitajte još: Vučić razgovarao sa Čovićem: Unaprediti odnose Srbije i BiH

#Dijalog

#Ivica Dačić

#Kosovo

#Oliver Ivanović

#Ubistvo

'